_Pióromaniak_ Posted April 14 Report Share Posted April 14 Pelikan Edelstein Rose Quartz to Ink of the Year wydany przez Pelikana w roku 2023. Z zapowiedzi wynikało, że będzie kolorem z rodziny różów i tak też się stało. Na grafikach wyglądał enigmatycznie. Jaki jest w rzeczywistości? Zaskakujący. Pierwsza myśl jak przyszła mi do głowy po wyjęciu butelki z pudełka, to przekonanie, że przez pomyłkę dostałem zupełnie inny kolor. Atrament wyglądał w świetle lampki na biurku na zielony z efektowną fluorescencją. Po podejściu do okna, w świetle dziennym, na czarny. Róż pokazał się dopiero po przechyleniu kałamarza. Za to jaki róż! Na papierze wygląda bardzo dobrze i ciekawie się zmienia. Japońska szkoła robienia atramentów. Czyżby Pelikan korzystał z pomocy Sailora? Jest efekt wow. Tak jakby zmieszać pudrowy, landrynkowy i neonowy róż, ale ze składników, które się ze sobą nie łączą. Porównanie z Dominant Industry Winter Pine: Dobra passa atramentów Ink of the Year tworzonych przez Pelikana trwa. Golden Beryl był absolutnym hitem. Rose Quartz to równie mocna premiera.Marcin Dotychczas wydane atramenty Edelstein Ink of the Year (lista nie uwzględnia regularnych kolorów): 2012 - Turmaline 2013 - Amber 2014 - Garnet 2015 - Amethyst 2016 - Aquamarine 2017 - Smoky Quartz 2018 - Olivine 2019 - Star Ruby 2020 - Moonstone 2021 - Golden Beryl 2022 - Apatite 2023 - Rose Quartz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIecznik Posted April 14 Report Share Posted April 14 (edited) Faktycznie wygląda świetnie! Płatki róży! Pewnie jeszcze pachnie jak róża. Przynajmniej tak sobie wyobrażam. Pozdrawiam Pióromaniaka Marcin Edited April 14 by Miecznik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted April 14 Report Share Posted April 14 Hej @_Pióromaniak_ A jakie pióro/stalówka i papier? Bo tutaj kolor wygląda bardzo ładnie, natomiast gdzieś w internetach widziałem taki blady pudrowy róz. Natomiast kolor w sam raz do lamy al-star lilac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted April 16 Author Report Share Posted April 16 Dnia 14.04.2023 o 19:32, Miecznik napisał: Faktycznie wygląda świetnie! Płatki róży! Pewnie jeszcze pachnie jak róża. Przynajmniej tak sobie wyobrażam. Pozdrawiam Pióromaniaka Marcin Pachnie... trochę inaczej niż róża :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted April 16 Author Report Share Posted April 16 (edited) Dnia 14.04.2023 o 21:37, grain napisał: Hej @_Pióromaniak_ A jakie pióro/stalówka i papier? Bo tutaj kolor wygląda bardzo ładnie, natomiast gdzieś w internetach widziałem taki blady pudrowy róz. Natomiast kolor w sam raz do lamy al-star lilac Papier to Midori MD (nasz próbnik z butiku na Ogrodowej). Stalówka to szklane pióro maczane. Edited April 16 by _Pióromaniak_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts