Czasownik Posted March 24 Report Share Posted March 24 Cześć, możliwe, że w niedługim czasie ktoś znajomy będzie w Japonii i jak znajdzie czas to może zrealizuje moje "zamówienie". Dlatego chciałem zapytać czy wiecie czy sklepy z piórami są ogólnie dostępne w większych centrach handlowych czy trzeba ich szukać? Czy opłaca się w nich kupować (ceny są porównywalne jak w pensachi?) czy lepiej zamawiać przez internet i nie fatygować kogoś? Jeśli warto kupić w sklepie to jakie modele według Was są najbardziej opłacalne? Wstępnie wybrałem Decimo EF, ale podobają mi się też #3776 - tylko, że to będzie zakup w ciemno... Cena ~150$. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NimnuL Posted April 21 Report Share Posted April 21 (edited) On 3/24/2023 at 8:20 PM, Czasownik said: podobają mi się też #3776 - tylko, że to będzie zakup w ciemno... Cena ~150$. Nie prościej tutaj? https://www.bigpen.eu/pl-pl/c/2737/platinum-3776-century-gold-trim.html Kupowałem tu dwa pióra, szybka wysyłka, dobre ceny. Dla przykładu Pilot Heritage 91 to koszt zaledwie 605zł z wysyłką (około tydzień w drodze). Ceny w sklepach lokalnych są zawsze wyższe niż online, jeśli już to będąc w Japonii szukałbym ofert online na ich odpowiednikach Allegro. Będąc w USA kupowałem sprzęt na tamtejszym Amazon i ebay, bo było po prostu dużo taniej niż w lokalnych sklepach. Edited April 21 by NimnuL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czasownik Posted April 21 Author Report Share Posted April 21 Dzieki, chyba nie trafilem wczesniej na ten sklep. Jak sie teraz zastanawiam to faktycznie moze byc prosciej jak piszesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyzif Posted May 26 Report Share Posted May 26 Trochę odgrzewam temat, ale jako że jestem aktualnie w Japonii zastanawiałem się dokładnie nad tym samym. Siostrze podobają się pióra capless pelikana i poprosiła mnie o sprawdzenie tutaj cen. Znalazłem je w pierwszym lepszym sklepie papierniczym i cena wynosi poniżej 500zl (od tego jeszcze odchodzi 10% podatku, czyli ok 450zl). W sklepie z linku cena takiego pióra to 750zl więc wydaje mi się że stanowczo opłaca się kombinować Ktoś może proponuje jeszcze jakieś modele, które mogłyby być znacznie tańsze w Japonii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyzif Posted May 26 Report Share Posted May 26 Trochę odgrzewam temat, ale jako że jestem aktualnie w Japonii zastanawiałem się dokładnie nad tym samym. Siostrze podobają się pióra capless pelikana i poprosiła mnie o sprawdzenie tutaj cen. Znalazłem je w pierwszym lepszym sklepie papierniczym i cena wynosi poniżej 500zl (od tego jeszcze odchodzi 10% podatku, czyli ok 450zl). W sklepie z linku cena takiego pióra to 750zl więc wydaje mi się że stanowczo opłaca się kombinować Ktoś może proponuje jeszcze jakieś modele, które mogłyby być znacznie tańsze w Japonii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted May 26 Report Share Posted May 26 4 godziny temu, kyzif napisał: Siostrze podobają się pióra capless pelikana Chyba chodziło o Pilot Capless Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyzif Posted May 26 Report Share Posted May 26 Tak, sorry, chodziło o Pilota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts