Jump to content

Pioro (chyba) w Watykanie

Recommended Posts

Trafilem na nieoczywiste zdjecie - bo wydaje mi sie, ze wiekszosc zdjec tego papieza gdy pisze, to uzywajac dlugopisu badz olowka. 
A to tutaj wyglada raczej na pioro (a moze jednak dlugopis?) - marka oczywista, ale nie mialem z Montblanc jeszcze do czynienia, wiec modelu nie rozpoznam.

Swoja droga, albo pioro zadziwiajaco duze, albo Benedykt mial raczej niewielkie dlonie.

benedykt-xvi-pioro.png

Montblanc Meisterstück 149. Oj widać że dzisiejsze MB rozniosło całkowicie postrzeganie swoich produktów. Dla przypomnienia wstawiam zdjęcia całej, klasycznej serii Meisterstück.

M1wHWK7.jpg

yKT1Erk.jpg

Licząc od dołu MB 144, 145, 146, 149

Faktycznie, są dowody że Papież miał tą "kobyłę" w ręce

german-president-christian-wulff-stands-

.. i ściubił drobnym maczkiem: 

the-signature-of-pope-benedict-xvi-in-th

Niewątpliwie to musiało być dla niego uciążliwe. Wiem jaka jest to robota, bo dostałem od Gwiazdora🎅 (Mikołaja) takie piórko😉, jakie On sam ma:

Ha4858a86a6be495c921429889b2c3a68k.jpg_6

..i przyrzekłem, że będę mu pomagał wypisywać etykietki, liściki na prezenty, jest co robić😄. Jestem przekonany, że Benedykt, aby swobodnie coś napisać, woli to:

pope-benedict-xvi-signs-the-golden-book-

Wybaczcie braki w odpowiedzi, skupiłem się bardziej na ogólnej wielkości poszczególnych modeli w ramach przypomnienia. Jak wiecie ja fanatykiem nie jestem 😉 szczególnie w stosunku do produktów firm MB czy Pelikan, ten typ piór jest mi obojętny stąd uogólnienie w odpowiedzi 😄