Adrian Marek Posted March 6 Report Share Posted March 6 Trafilem na nieoczywiste zdjecie - bo wydaje mi sie, ze wiekszosc zdjec tego papieza gdy pisze, to uzywajac dlugopisu badz olowka. A to tutaj wyglada raczej na pioro (a moze jednak dlugopis?) - marka oczywista, ale nie mialem z Montblanc jeszcze do czynienia, wiec modelu nie rozpoznam. Swoja droga, albo pioro zadziwiajaco duze, albo Benedykt mial raczej niewielkie dlonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zami Posted March 6 Report Share Posted March 6 A, tam. Duże?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted March 7 Report Share Posted March 7 MB jest duże, ale nie aż tak, to na 99,9% fotomontaż, tylko kto wsunął je Papieżowi do ręki🤔. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Marek Posted March 7 Author Report Share Posted March 7 No mnie sie wydaje, ze to jednak prawdziwa fotografia, bez modyfikacji - zreszta zobacz oryginalny plik, z ktorego wykadrowalem wklejony fragment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syrius Posted March 7 Report Share Posted March 7 Montblanc Meisterstück 149. Oj widać że dzisiejsze MB rozniosło całkowicie postrzeganie swoich produktów. Dla przypomnienia wstawiam zdjęcia całej, klasycznej serii Meisterstück. Licząc od dołu MB 144, 145, 146, 149 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted March 7 Report Share Posted March 7 Faktycznie, są dowody że Papież miał tą "kobyłę" w ręce .. i ściubił drobnym maczkiem: Niewątpliwie to musiało być dla niego uciążliwe. Wiem jaka jest to robota, bo dostałem od Gwiazdora🎅 (Mikołaja) takie piórko😉, jakie On sam ma: ..i przyrzekłem, że będę mu pomagał wypisywać etykietki, liściki na prezenty, jest co robić😄. Jestem przekonany, że Benedykt, aby swobodnie coś napisać, woli to: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted March 7 Report Share Posted March 7 4 godziny temu, Syrius napisał: zdjęcia całej, klasycznej serii Meisterstück. Jeszcze 142 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted March 7 Report Share Posted March 7 Są opisane na pokrętce, na dole. Różnicy wielkości nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted March 7 Report Share Posted March 7 To że jej nie widzisz nie znaczy że jej nie ma (od dołu: 142, 144, 146 - ale późniejszy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syrius Posted March 7 Report Share Posted March 7 Wybaczcie braki w odpowiedzi, skupiłem się bardziej na ogólnej wielkości poszczególnych modeli w ramach przypomnienia. Jak wiecie ja fanatykiem nie jestem 😉 szczególnie w stosunku do produktów firm MB czy Pelikan, ten typ piór jest mi obojętny stąd uogólnienie w odpowiedzi 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts