MIecznik Posted February 25 Report Share Posted February 25 (edited) Witam Mam takie techniczne pytanie do Was. Czy stalówki "stub" Bock'a mają nadlewkę irydową podobnie jak stuby Kaweco? Pytam, bo nie chciałbym zakupić czegoś podobnego do stuba Pilota, który nie posiada tej nadlewki. Ma to dla mnie znaczenie podczas pisania na papierach nieco gorszej jakości. Poniżej zdjęcie, które jednak nie oddaje tego o co pytam, bo widok jest od góry: Edited February 25 by Miecznik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted February 25 Report Share Posted February 25 Piloty mają taka nadlewkę, od spodu. Ale Bock, o którego pytasz, nie ma jej. Akurat zamierzałem wystawić na sprzedaż wraz z atramentami, rozmiar 1.1. Najmniejszy rozmiar, ale wbrew pozorom krecha szeroka. Akurat stuby Bock ma udane - miękkie, gładkie i mokre. Zainteresowany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIecznik Posted February 25 Author Report Share Posted February 25 Dzięki Tomku. Optuję za tą nadlewką irydową, bo mi się super dawno temu pisało taką stalóweczką Kaweco. Było minęło. Teraz kupiłem (prawie) pióro w polskiej manufakturze Drewnem Pisane i miałem dokonać wyboru stalówki. Proponują mi Bock'a stuba. A pytanie zadałem tutaj i dzięki Tobie mam wiedzę. Tak, że kupuję od nich z wiadomych względów, a tobie jeszcze raz dziękuję. Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted February 25 Report Share Posted February 25 Więc zachęcam, bo to naprawdę dobre stuby są i bez żadnych kłopotów powinny sobie radzić z gorszym papierem. Na pewno nie będą go ciąć, bo to nie italic, krawędzie ma zaokrąglone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts