Jump to content

Ziarno w stubie BOCK'a?

Recommended Posts

Witam

Mam takie techniczne pytanie do Was. Czy stalówki "stub" Bock'a mają nadlewkę irydową podobnie jak stuby Kaweco? Pytam, bo nie chciałbym zakupić czegoś podobnego do stuba Pilota, który nie posiada tej nadlewki. Ma to dla mnie znaczenie podczas pisania na papierach nieco gorszej jakości. Poniżej zdjęcie, które jednak nie oddaje tego o co pytam, bo widok jest od góry:
800_800_productGfx_4678.webp

Edited by Miecznik

• MIecznik changed the title to Ziarno w stubie BOCK'a?

Piloty mają taka nadlewkę, od spodu. Ale Bock, o którego pytasz, nie ma jej. Akurat zamierzałem wystawić na sprzedaż wraz z atramentami, rozmiar 1.1. Najmniejszy rozmiar, ale wbrew pozorom krecha szeroka. Akurat stuby Bock ma udane - miękkie, gładkie i mokre. Zainteresowany?

Dzięki Tomku. Optuję za tą nadlewką irydową, bo mi się super dawno temu pisało taką stalóweczką Kaweco. Było minęło. Teraz kupiłem (prawie) pióro w polskiej manufakturze Drewnem Pisane i miałem dokonać wyboru stalówki. Proponują mi Bock'a stuba. A pytanie zadałem tutaj i dzięki Tobie mam wiedzę. Tak, że kupuję od nich z wiadomych względów, a tobie jeszcze raz dziękuję. :)
Marcin