Drewnomad Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Dzień dobry, Chciałbym poruszyć temat który pewnie już był tutaj omawiany nie raz. Mam i piszę al-starem leworęczną stalówką (bo życie mi nie dało popisać prawą ręką) ale nie wiem dlaczego mam zwierzęcy magnetyzm wobec safari Petrol (i każdy tu się zapyta skąd ten typ się urwał? to przecież 5 lat..). Bardzo chciałbym je mieć. Poradźcie proszę, gdzie mógłbym spróbować znaleźć bo wiem że żadne z was swojego nie sprzeda choćby się świat kończył. Dziękuję każdemu za o odrobinę wiedzy. Życzę Wam wszystkim wolnego od grypy RSV, INFLACJI i wysokich stóp procentowych 2023 roku! i jak najwięcej przelanego inkaustu na papier! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Podświetla mi się sklep ferdex.pl ale telefon blokuje mi wejście na stronę 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drewnomad Posted December 30, 2022 Author Report Share Posted December 30, 2022 Aktualnie niedostepny....ale dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Na ebay można kupić za absurdalną cenę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted January 31 Report Share Posted January 31 W tym roku Petrol występuje w Al-Starze https://www.instagram.com/lamylimited/?hl=en Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted January 31 Report Share Posted January 31 Chodzi o takie? https://www.amazon.co.uk/Lamy-Safari-Fountain-Petrol-Limited/dp/B06Y1P7JS5/ref=sr_1_2?crid=3FDZNMQDOHV1K&keywords=lamy+petrol&qid=1675186839&sprefix=lamy+petrol%2Caps%2C74&sr=8-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted January 31 Report Share Posted January 31 Kolorystycznie tak. Ale Safafi od Al-Stara różni się materiałem z którego jest wykonane. Safari to tworzywo a Al-Star jest z aluminium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted January 31 Report Share Posted January 31 Tu jest napisane, ze to safari. https://www.amazon.co.uk/Lamy-Fountain-Special-Blister-Cartridges/dp/B06ZZW7Z4M/ref=sr_1_2?keywords=petrol&m=A2WR3CKRFAJ5YE&qid=1675188841&s=merchant-items&sr=1-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grain Posted January 31 Report Share Posted January 31 Bo było safari petrol. W tym roku zrobili Al-Stara w kolorze Petrol. Co roku wymyślają lub powielają kolory nazywając edycje "limitowanymi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted February 3 Report Share Posted February 3 W tym roku safari ma szturmowca white-black i garniturek osoby prowadzacej pochody blue-red. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted February 20 Report Share Posted February 20 Nie dalej jak wczoraj rano (19.02.) miałem Safari Petrol w rękach, stalówka M. Sklep wolnocłowy na Okęciu w Warszawie. Jak komuś po drodze - może ustrzeli 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelbeton Posted March 3 Report Share Posted March 3 Witam, przymierzam się do zakupu owego pióra, ale w wersji Al Star. Chciałem dopytać czy z racji, że jest to edycja limitowana to oznacza, że jest to produkcja jednorazowa? Czekam na promocję wybranego modelu i zastanawiam się czy nie wyniknie z tego brak modelu na rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted March 3 Report Share Posted March 3 Al-Star to nie wersja Safari, tylko podobny wizualnie model pióra, różniący się materiałem wykonania korpusu i skuwki. Safari wykonane jest w całości z tworzywa sztucznego, natomiast korpus i skuwka Al-Stara zrobione są z aluminium. LAMY od dłuższego czasu wypuszcza edycje limitowane, które są produkowane tylko przez 1 rok i dostępne do ich wyprzedania. Raczej nie liczyłbym na znaczące promocje. Co więcej, edycje z poprzednich lat osiągają czasem na rynku wtórnym irracjonalne ceny (np. Lamy Al-Star Copper z bodajże 2015 roku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelbeton Posted March 3 Report Share Posted March 3 Rozumiem, zatem czas pierwsze zakupy. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts