PanArBuzz17 Posted October 6, 2022 Report Share Posted October 6, 2022 Dzień dobry, Opróżniając mieszkanie po dziadkach, natknąłem się na kolejne pióro wieczne, którego nie jestem w stanie zidentyfikować czy jest warte zachowania czy śmieć. Pióro jest 3-dzielne, na korpusie ma wytłoczony napis ANCORA, na stalówce EVERSHARP MADE IN USA 14K. Zakrętka zakręcana. Bardzo proszę o pomoc :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofffer Posted October 6, 2022 Report Share Posted October 6, 2022 takie coś? https://www.catawiki.com/en/l/36685041-ancora-fountain-pen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanArBuzz17 Posted October 6, 2022 Author Report Share Posted October 6, 2022 Dzięki za odpowiedz. Czyżby aż tak cofnąć się w czasie należało? Ja obstawiałem jakiś późny PRL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted October 6, 2022 Report Share Posted October 6, 2022 Ancora to włoska marka, masz w niej nieoryginalną stalówkę firmy Wahl-Eversharp, dość starą, występowała powszechnie w modelu Skyline (ponoć ostatnim udanym modelu Wahla, bardzo popularnym). Może to i dobrze, bo ta firma robiła kiedyś jedne z najlepszych stalówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted October 6, 2022 Report Share Posted October 6, 2022 6 godzin temu, PanArBuzz17 napisał: Opróżniając mieszkanie po dziadkach, natknąłem się na kolejne pióro wieczne, którego nie jestem w stanie zidentyfikować czy jest warte zachowania czy śmieć. Jakie by nie było, to warte zachowania, to przecież osobista pamiątka po Dziadkach, a to na dodatek cenny vintage! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanArBuzz17 Posted October 7, 2022 Author Report Share Posted October 7, 2022 Jasne, racja. Aczkolwiek mam tyle pamiątek po dziadkach, że od 3ech lat ich mieszkanie odgruzowuję i jesli myslę, że już wszystko przejrzałem, to wciąż mnie coś zaskakuje A wszystkiego nie przechowam Podsumowując, pióro jest stare, nawet bardzo, ale jest składakiem. Pozodtaje przejrzeć stare OLX, Allegro i ebay i niedługo je wystawić. Dzięki za wszelkie cenne uwagi (po raz kolejny) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts