NimnuL Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Cześć, Powiedzmy, że moja aktualna lista zakupowa zawęziła się do modeli japońskich, nie mam problemu z kupowaniem online za granicą, kupowałem też w Japonii ale akurat nie pióra. Jakie polecacie sprawdzone sklepy online? Na co zwracać uwagę przy zakupie pióra online? Jakieś zagrożenia, zakładając że szukam nowego egzemplarza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Na pewno nie niderlandzki La Couronne du Comte Z innych europejskich sklepów z japońskim asortymentem polecam rzymski Stilo & Stile oraz florencki Casa Della Stilografica - wszystkie zamówienia bezproblemowe. Jest jeszcze ebay, tu raz zaryzykowałem i trafiłem, potencjalnie mogą być problemy z reklamowaniem takich piór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Pensachi z Japonii jest sprawdzone, poza tym na ebayu sprzedawcy z dobrymi opiniami w liczbie kilkaset lub ponad 1000. Ja ze swojej strony polecam akurat La Couronne Du Comte 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 14 minut temu, Kolektor napisał: Ja ze swojej strony polecam akurat La Couronne Du Comte 🙂 LCdC jest oficjalnie w stanie upadłości. Też bym polecał ten sklep gdyby nie był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NimnuL Posted September 30, 2022 Author Report Share Posted September 30, 2022 Przez PLN klękający na kolanach przed twardymi walutami, zakup w polskim sklepie okazał się znacznie bardziej opłacalny. Dziękuję jednak za propozycje sklepów, zapisałem na przyszłe zakupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxp Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 Ja Pilot kupowałem w https://www.purepens.co.uk/ Często mają promocje, możesz też napisać czy nie mają jakichś kodów czy coś - ostatnio dostałem 10% na koszyk. Jedyna wada to cło i vat, jak zamawiałem Lamy to zapłaciłem 43 zl, ale jak później przyszedł Falcon to doliczyli 145 zł (dobrze, że ze zniżką i tak było taniej niż w PL ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Dnia 29.09.2022 o 23:20, derywat napisał: LCdC jest oficjalnie w stanie upadłości. Też bym polecał ten sklep gdyby nie był. Nie wiedziałem o tym. Czy masz jakieś oficjalne źródło informacji? Bardzo szkoda, bo w odróżnieniu od appelboom byli tańsi. Została jeszcze iguanasell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 Dnia 1.10.2022 o 07:21, Kolektor napisał: Czy masz jakieś oficjalne źródło informacji? https://www.faillissementen.com/failliet/297074/la-couronne-du-comte-bv?fbclid=IwAR1dkcKdEivu7fqsiW3tdTQyisXqiLqMrPBMZ0Ajik9VzLY1YPQPPain9C0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 Szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts