missieek Posted August 2, 2022 Report Share Posted August 2, 2022 W końcu, po dwóch latach, Pelikan ogłosił hubsy na ten rok. Można się już rejestrować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 Wbiłam na Gdańsk, zobaczymy, czy się uda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ink diver Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Zapisałem się na spotkanie w Łodzi, trzeba nas więcej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
missieek Posted August 16, 2022 Author Report Share Posted August 16, 2022 Liczę na Toruń 😍, jak w 2018 i 2019, jeżeli nie, pewnie wybiorę się do Gdańska lub Łodzi. Czy wtedy trzeba się przerejestrować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodozjan Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 Przyznam, że wolałbym Gdynię ale zapisałem się na Gdańsk bo już widninał na mapie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 Podobno pozostało jeszcze tylko 6 dni na rejestrację na HUBę, niezdecydowani decydować się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 11 godzin temu, teodozjan napisał: Przyznam, że wolałbym Gdynię ale zapisałem się na Gdańsk bo już widninał na mapie Oj bo ja podstępem zwabiłam i Gdynię i Rumię i Redę do Gdańska będzie trójmiejska wraz z okolicami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted September 5, 2022 Report Share Posted September 5, 2022 W Krakowie juz bylo powiadomienie przed weekendem gdzie ma sie odbyc spotkanie. W kawiarni przy Muzeum Collegium Maius. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodozjan Posted September 6, 2022 Report Share Posted September 6, 2022 Ja już nawet wymyśliłem powitanie Cześć jestem [] mam X piór i Y litrów atramentu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 6, 2022 Report Share Posted September 6, 2022 Czy wiadomo coś o hubie w Poznaniu? Poza potwierdzeniem zapisania się nie dostałem żadnych więcej wiadomości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek Posted September 9, 2022 Report Share Posted September 9, 2022 Nic nie słychać, też czekam na wieści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 9, 2022 Report Share Posted September 9, 2022 2 godziny temu, zbyszek napisał: Nic nie słychać, też czekam na wieści. Widzę, że Poznań jest na oficjalnej liście potwierdzonych miast i na mapie na stronie Pelikan Hubs. Są też: Gdańsk, Katowice, Kraków, Warszawa i Wrocław. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 Ktoś może dostał jakieś wieści nt. Poznania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 3 godziny temu, zbyszek napisał: Ktoś może dostał jakieś wieści nt. Poznania? Nic nie przyszło, nawet w spamie sprawdzałem. Też bym się chętnie dowiedział, czy w ogóle ten hub będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Dnia 3.11.2022 o 12:09, zbyszek napisał: Ktoś może dostał jakieś wieści nt. Poznania? Właśnie dostałem mail. Napisz PW jeśli do Ciebie nie dotarł, dam Ci namiary do kontaktu z Hub Masterką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Do mnie też dzisiaj przyszła informacja dotycząca Poznania. Chyba były jakieś problemy z wysyłką bo wygląda, że pierwotnie było już wysyłane 2 listopada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodozjan Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Co fajnego można robić na takiej imprezie? Domyślam się że: można handlować/wymieniać pomacać produkty, których nie da się kupić stacjonarnie obejrzeć czyjąś kolekcję wymazów pewnie będzie prezentacja jakiegoś produktu organizatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Ponieważ bywam na hubach od ładnych paru lat, pozwolę sobie odpowiedzieć gotową relacją takiego wydarzenia z 2015 roku: Pelikan Hub Katowice Poland 2015 - super impreza dla pióromaniaków! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted November 13, 2022 Report Share Posted November 13, 2022 Dnia 9.11.2022 o 14:01, teodozjan napisał: Co fajnego można robić na takiej imprezie? Jeśli Gdańsk, to na pewno zabieram ze sobą segregator z przetestowanymi atramentami (330+), zabiorę też kilka piór. Oprócz tego będę miał do rozdania naboje i próbki atramentowe: Będę miał też zestawy do pobierania atramentów, więc jeśli ktoś wybiera się do Gdańska i ma jakiś jeden atrament spoza tej listy, to byłbym bardzo wdzięczny za zabranie go ze sobą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 13, 2022 Report Share Posted November 13, 2022 (edited) 1 godzinę temu, ddntp napisał: Jeśli Gdańsk, to na pewno zabieram ze sobą segregator z przetestowanymi atramentami (330+), zabiorę też kilka piór. Oprócz tego będę miał do rozdania naboje i próbki atramentowe: Będę miał też zestawy do pobierania atramentów, więc jeśli ktoś wybiera się do Gdańska i ma jakiś jeden atrament spoza tej listy, to byłbym bardzo wdzięczny za zabranie go ze sobą To mówisz, że forumowo my się znamy kopę lat, a na żywo ja Ciebie totalnie nie kojarzę? Jak to możliwe:) widzimy się w piątek;) Ps. Mam kilka atramentówlub naboi spoza listy 😎 Edited November 13, 2022 by Ann_gd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodozjan Posted November 14, 2022 Report Share Posted November 14, 2022 21 godzin temu, ddntp napisał: Będę miał też zestawy do pobierania atramentów, więc jeśli ktoś wybiera się do Gdańska i ma jakiś jeden atrament spoza tej listy, to byłbym bardzo wdzięczny za zabranie go ze sobą Coś się znajdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodozjan Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Takie próbeczki przygotowałem na Gdańsk. Nazwy kolorów są czym innym podpisane bo nie mam ich w piórze. Mogę też rozdać trochę strzykawek 2ml bo były w paczkach po 10 Waterman Tender Purple Kaweco Ruby Red Monteverde Ocean Noir Monteverde Copper Noir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Ja zabieram głównie zatankowane pióra, taki misz-masz, który miałam na fpday. Kupiłam też wtedy ten notes z kamiennymi kartkami Karst do pokazania, wezmę notes Xiaomi, którego zdjęcia wrzucałam i jakiś blok w kratkę do pisania. Lupkę na telefon także 😆 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Mam nieprawdopodobnego pecha. Na wtorek (ten, w TYM tygodniu) mialam termin szczepienia. Powiedzieli, ze jakies 4 osoby sie wycofaly i szukaja, bo inaczej fiolka czesciowo do wywalenia. W kilku innych miejscach zapisy. Na przyszly tydzien mam 2 mozliwosci, na ten 0. Czyli nie ide na hub. Wyjasnilam Moderatorce, przemila osoba, ale to nie zmienia sytuacji. A ja tylko chcialam dorwac pioro ze zlota stalowka i wyprobowac! 1 malutka stalowke, to wcale nie tak duzo! Od razu by sie wyjasnilo, czy mam po co zbierac na pilota 742. Chocby na uszach stawac, sa osoby, dla ktorych stalowki zlote nie sa wlasciwym wyborem. Gdybym akurat byla taka osoba, nie mam po co zbierac na to pioro. Kurcze, z moim szczesciem pewnie za rok hubow w Krakowie i okolicy nie bedzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Oprócz imprezy pelikanowej są też inne, spontaniczne spotkania pióromaniaków. Nie trzeba czekać do huby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts