Kamil_Waw Posted July 6, 2022 Report Share Posted July 6, 2022 (edited) Cześć, Szukam pióra do pracy - lubię notować ale lubię też 'bawić' się piórem (a to postukam w notatnik albo obracam w dłoni) dlatego musi być trwałe. W ostatnim czasie pisałem Faber Castell Ambition. Piękne pióro ale skuwka dość szybko się zużywała i nie trzymała co doprowadzało mnie do szaleństwa. Raz wymieniłem i było to samo. Samo pióro mi kiedyś upadło i się lekko uszkodziło nad stalówką. Teraz piszę Parker IM Achromatic i nie dość że lakier się wyciera to pisze strasznie. Zastanawiałem się nad Ystudio Revolve ale trochę szkoda 650 zł. Wpadło mi w oko ostatnio pióro Before Breakfast Onigiri. Pisał ktoś tym? A może coś innego, ciekawego możecie polecić? Dodam, że szukam pióra nie o klasycznym (obłym) designie ale czegoś bardziej "modern" :d Pozdrawiam, Kamil Edited July 6, 2022 by Kamil_Waw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted July 6, 2022 Report Share Posted July 6, 2022 3 godziny temu, Kamil_Waw napisał: Wpadło mi w oko ostatnio pióro Before Breakfast Onigiri. Pisał ktoś tym? Nie pisałem, ale ze zdjęć widzę, że sekcja jest niezwykle krótka i pisząc chyba trzeba trzymać pióro za korpus. Bez przymiarki bym się na takie nie zdecydował. 3 godziny temu, Kamil_Waw napisał: A może coś innego, ciekawego możecie polecić? Dodam, że szukam pióra nie o klasycznym (obłym) designie ale czegoś bardziej "modern" :d Ostatnio mam jakiś ciąg do Gravitas Pens, zajrzyj czy coś by Ci odpowiadało z ich dość szerokiej oferty. Są to bardzo porządnie wykonane pióra z dobrych materiałów, ze stalówkami #6 Jowo. Jak dla mnie są też "bardziej modern". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofffer Posted July 7, 2022 Report Share Posted July 7, 2022 Cześć, Może coś takiego jak Kaweco special? Lamy safari? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 7, 2022 Report Share Posted July 7, 2022 Sheaffer Intensity wchodzi w spektrum "modern"? Bardzo się polubiliśmy ostatnio, a za takie pieniądze fajne metalowe zakręcane pióro to niezły wybór:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil_Waw Posted July 11, 2022 Author Report Share Posted July 11, 2022 Dzięki za garść inspiracji! Chyba pójdę w kierunku Kaweco Special Brass - ciekawy, lekko steampunkowy wygląd a i cena akurat w budżecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts