Mariusz888 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Butelka tama sama jak w przypadku całej reszty kolorów tej firmy więc spokojnie można poczytać o niej tu: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/1574-diamine-oxblood/ Kilka fotek: Próbka na papierze: Atrament ma dobry przepływ (wg mnie lepszy niż Oxblood). Wg mnie też mniej przebija przez papier, a dodatkowo mniej się strzępi. Kolor jest naprawdę ciekawy - jest to dokładnie taki odcień zielonego jakiego szukałem. W rzeczywistości jest ciut ciemniej niż na skanie powyżej. Na pewno na papierze sprawia wrażenie intrygującego. Jest taki "trawiasto - lesisto szpilkowy z nutą kaktusowości" Do pełni szczęscia brakuje mi lepszego cieniowania - właściwie gdy atrament jest jeszcze mokry cieniowania nie da się uzyskać - jedynie nanoszenie mokrego na suchy sprawia, że cieniowanie jest chociaż niespecjalnie mocne (widać przede wszystkim w miejscu gdzie szlaczki na siebie zachodzą). Test robiony maczanką z fatalną stalówką (czyt. albo nie pisze albo trzeba ją wgnieść w blat). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 2, 2013 Report Share Posted October 2, 2013 Hmmmm.... Chyba przestanę czytać to forum bo finansowo nie wyrobię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 2, 2013 Report Share Posted October 2, 2013 mam troszkę, ale jednak. bardzo przyjemny kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts