Kuba_JKB Posted May 16, 2022 Report Share Posted May 16, 2022 Witam, na początku chciałbym przywitać was serdecznie i uszanować waszą pasję, w którą ostatnio staram się również zagłębiać, lecz nadal oczywiście wiedza oraz obycie w tym temacie posiadam na poziomie laika. Lecz do meritum, ostatnio moi rodzice przyszli do mnie z prośbą o identyfikację tego atrybutu piśmienniczego (nie wiem, jak nazywa się profesjonalnie to co posiadam) oraz w jakich widełkach oscyluje wartość tych oto dwóch ładnych dla oka perełek. Poniżej dodaje linki do zdjęć, wybaczcie za ich jakość, starałem się jak najlepiej. Pozdrawiam was serdecznie, jeszcze raz wielkie uszanowanie za tą pasję i liczę na waszą odpowiedż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 16, 2022 Report Share Posted May 16, 2022 Długopis i pióro kulkowe, wyglądają dość badziewnie więc to praktycznie na pewno podróbki, wartość 0 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_JKB Posted May 16, 2022 Author Report Share Posted May 16, 2022 54 minuty temu, Rittel napisał: Długopis i pióro kulkowe, wyglądają dość badziewnie więc to praktycznie na pewno podróbki, wartość 0 zł. Dziękuję za odpowiedż, czy jest jakaś możliwość upewnienia się czy to zdecydowanie fake? Bo widzę jakiś numer seryjny wytłoczony ale nie mogę znależć żadnej bazy danych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 16, 2022 Report Share Posted May 16, 2022 Najpewniej przejść się do firmowego butiku Montblanc w Warszawie na Nowym Świecie i tam zapytać. Ale szkoda na to Twojego czasu, zwłaszcza jeśli nie jesteś z Warszawy, bo to jest podróbka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Wpisz do netu ten nr, jeśli znajdzie to źle😀😃😄 bo tak ludzie krytykują fake. Moją przygodę z MB opisałem tutaj: https://www.piorawieczneforum.pl/topic/15489-kopie-montblanc-budzą-ciekawość-i-zdumienie/?do=findComment&comment=203144 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nilfein Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 A co tam się zadziało? Chińczyk poszedł po bandzie ze zdobieniami, aż oczy bolą. To nie przytyk do Autora posta - zwykła obserwacja. @Kuba_JKB Tak, jak Kolega @Rittel powiedział, to jest fake, do tego wyjątkowo ordynarny. Ale, jeśli chcesz się dodatkowo upewnić, to wrzuć numer seryjny w wyszukiwarkę, jak @Klerk radzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts