Kiniaa16 Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 (edited) Wszystko zaczęło się w III klasie podstawówki - zawsze bazgroliłam jak kura pazurem, nauczyciele się skarżyli. Pojawił się pomysł aby kupić mi pióro - był to model Hero, nie pamiętam dokładnie jaki (choć z chęcią wróciłabym do niego po tylu latach - bardziej z ciekawości niż z potrzeby posiadania go - system napełniania był świetny). Niestety pióro mojego charakteru pisma nie poprawiło, a ja zrezygnowałam z pisania piórem aż do 2011 roku. W 2011r. dziadek wymieniał swoje pióra - wybrał pięknego Parkera Urban z przetłoczeniami. Przy okazji namówił tatę na zamówienie pióra dla mnie - srebrnego Urbana. Zakochałam się w nim. A ponieważ nigdy nie używał naboju do pióra, zawsze tłoczek + kałamarz - nie wyobrażam sobie mieć pióro bez tłoczka - z resztą dziadek zawsze używał takiego zestawu. Rok później dostałam od taty zestaw Urban niebieski - długopis + pióro. Pisze nimi do dziś - są to najważniejsze sprzęty z całej kolekcji. Na studiach uzupełniłam srebrną kolekcję Urban o ołówek, długopis i pióro kulkowe. Po studiach idąc do pracy stawiałam na pióra tanie - aby w razie zaginięcia nie było ich szkoda (pracuję w szpitalu, jestem położną) - i tak w kolekcji pojawił się czerwony i turkusowy Vector oraz niebieski Jotter. Rok temu pojawiła się miłość do piór Lamy - choć początkowo szorstka (musiałam wymienić 3 stalówki ze względu na wadę fabryczną) obecnie są to jedne z bardziej lubianych przeze mnie piór. W ciągu ostatniego roku pojawiły się również 2 pióra Vector XL - różowe i zielone - i szczerze mówiąc jest to zupełnie inna jakość, dużo lepsza, niż poprzedni Vector. Obecnie testuje również 2 modele Faber Castel. A na koniec - mój prezent gwiazdkowy i równocześnie moje perełki - długopis i pióro Midnight Astral z kolekcji limitowanej Parkera. Wiem że dużo tu Parkera - lubię te pióra, nigdy mnie nie zawiodły. Szukałam też Watermana - dziadek nimi pisał, sama chciałabym spróbować. Padło na Waterman Allure Pastel Fioletowy. A z okazji podjęcia nowej pracy, do kolekcji dołączył również Parker Urban Vacumatic Ametyst Uzbierałam też kolekcję atramentów - zużywam je na bierząco Pozdrawiam Edited May 7, 2022 by Kiniaa16 błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted May 7, 2022 Report Share Posted May 7, 2022 O ho, ho! To bogato😀. Ja startowałem na Forum z dwoma, dosłownie dwoma piórami. Witaj i dziel się z nami doświadczeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts