filifionka Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 Od kilku tygodni probuje znalezc sklep w Krakowie z diamine i nie ma?!? W pandemii nie skocze do Katowic czy Warszawy, czyli lokalnie byloby lepiej. 2 dystrybutorzy z oficjalnej strony, 1 nie maja w ofercie a drugi wyskakuje jako firma transportowa. Dystrybutor czeski z wyslaniem wyjdzie ze 3x wiecej niz ze sklepu ang. ale tam nie wiem jak bardzo sie uciesza z wysylania kilku buteleczek i teraz nie wiem gdzie szukac. Jakies sieci sklepow z lokalami w Krakowie moze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 Niestety w Krakowie nie ma sklepu prowadzącego sprzedaż atramentów Diamine, pozostaje zakup w necie (f-pen.pl). Sprzedaż atramentów tej firmy zapowiadał także niedawno Pióromaniak, ale chyba jeszcze nie mają ich w ofercie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 (edited) W Krakowie są dwa sklepy Twoje Pióro, ale oni zdaje się Diamine nie mają. U producenta można kupić nawet niewielkie ilości, koszt wysyłki (jak na zagraniczną) niewielki (choć obecnie doszły być może jakieś dodatkowe koszta celne, nie mam pewności), a do wyboru masz wszystkie atramenty, do tego oczywiście nieco tańsze niż u pośredników. Edited April 5, 2022 by tom_ek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 Cło jeśli jest, to raczej niewielkie. Kupując w UK trzeba natomiast niemal na pewno doliczyć VAT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nilfein Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 Spróbuj w f-pen z Warszawy. Daniel to bardzo solidna jednostka i - o ile dobrze pamiętam - sprzedaje też próbki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted April 6, 2022 Author Report Share Posted April 6, 2022 W Twoim Piorze, paperconcept i Kaligrafie w ogole o tej firmie nie mysla, pytalam. F-pen wyglada ciekawie. Cos sie wybierze po swietach i dojdzie na prezent dla mojej mamy na dzien matki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewall Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 Dnia 5.04.2022 o 18:01, filifionka napisał: Od kilku tygodni probuje znalezc sklep w Krakowie z diamine i nie ma?!? W pandemii nie skocze do Katowic czy Warszawy, czyli lokalnie byloby lepiej. 2 dystrybutorzy z oficjalnej strony, 1 nie maja w ofercie a drugi wyskakuje jako firma transportowa. Dystrybutor czeski z wyslaniem wyjdzie ze 3x wiecej niz ze sklepu ang. ale tam nie wiem jak bardzo sie uciesza z wysylania kilku buteleczek i teraz nie wiem gdzie szukac. Jakies sieci sklepow z lokalami w Krakowie moze? A nie prościej kupić w dużej firmie, która ma magazyny w Sosnowcu i prześle ci za darmo, jeśli kupisz minimum 2 buteleczki 30 ml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts