Mrs. Darkness Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Witam, chcę kupić swoje takie pierwsze poważne pióro wiecznę. Dotychczas pisałem piórem Zenith ale chcę się przerzucić na coś lepszego mój budżet to około 200 zł. Szukam czegoś do pisania na codzień. W szkole, jakieś notatki, wypracowania. Ogólnie piszę dość dużo i używam papierów oxwordu. Oraz jakby ktoś jeszcze mógł to proszę polecić mi też jakieś atrament do 50 zł. Więc bardzo proszę o pomoc w wyborze pióra i atramentu. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Naprawdę mogę polecić mój najnowszy nabytek, pióro tak poważne jak poważny jest jego protoplasta, a przy tym w przystępnej cenie, chociaż gdy ktoś zdecyduje się na złotą stalówkę to potrzeba pare stówek. Jinhao 100 Centennial Red Resin Fountain Pen Carving Logo, EF/ F/ M A tu mój wybór: https://www.piorawieczneforum.pl/topic/15389-pióra-które-cieszą-oko-i-łagodzą-ostre-stany-piórozy-😀/?do=findComment&comment=202985 Pisze wyśmienicie i tu uwaga: wybrałem sobie F-kę i pisze jak "japońska" F-ka, może się komuś nie podobać, że takie poważne pióro tak cienko śpiewa, a więc starannie dobrać stalówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs. Darkness Posted April 3, 2022 Author Report Share Posted April 3, 2022 A gdzie mogę zakupić to pióro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Ja kupiłem na Aliexpress, co dokładnie opisałem: https://www.piorawieczneforum.pl/topic/15389-pióra-które-cieszą-oko-i-łagodzą-ostre-stany-piórozy-😀/?do=findComment&comment=202985 Wpisz w google: Jinhao 100 Centennial, a zobaczysz dziesiątki ofert we wszystkich kolorach tęczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopikSH Posted April 4, 2022 Report Share Posted April 4, 2022 Polecam Lamy Vista i atrament Rohrer and Klingner Salix. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nilfein Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 @Mrs. Darkness Mam fajne Lamy Studio ze stalkami M i EF, jeszcze chyba na gwarancji. Spokojnie zmieści się w budżecie i jeszcze Ci zostanie na fajny atrament. W razie czego pisz śmiało PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts