ArielN Posted February 9, 2022 Report Share Posted February 9, 2022 Waterman L'Essence du Bleu Hemisphere, Expert, Carene i Exception Slim. Dosyć długo czekaliśmy na nowości od francuskiego producenta, ale mi się podobają. Od 2022 roku wszystkie pióra Watermana są produkowane w całości we Francji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewall Posted February 9, 2022 Report Share Posted February 9, 2022 spojrzałem na stronę sklepu, ale nie widzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 11, 2022 Author Report Share Posted February 11, 2022 Dnia 9.02.2022 o 12:21, firewall napisał: spojrzałem na stronę sklepu, ale nie widzę. Już są: https://www.pioromaniak.pl/shop/?nowosci=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewall Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 Będzie musiało poczekać. Nie wiem dlaczego Waterman nie może robić sekcji w kolorze korpusu. Przecież przez to, pióro bardzo traci na swej atrakcyjności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 1 godzinę temu, firewall napisał: Nie wiem dlaczego Waterman nie może robić sekcji w kolorze korpusu Przypuszczam, że z prozaicznej przyczyny. Tak jest taniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 3 godziny temu, firewall napisał: Nie wiem dlaczego Waterman nie może robić sekcji w kolorze korpusu. Przecież przez to, pióro bardzo traci na swej atrakcyjności. A może przeciwnie, zyskuje? Dla mnie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewall Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 Jeśli robi się tzw. edycję specjalną, czyli żąda się extra kasy to należy to zrobić porządnie, a nie byle jak. W końcu forma wtryskowa do korpusu jest ta sama, tak jak i forma do sekcji. Koszt tych paru gramów plastiku w dowolnym kolorze różni się maksymalnie kilkoma eurocentami. W czym problem by zrobić w tym samym kolorze? W moim przypadku wzdycham sobie nad danym kolorem, a potem do koszyka trafia czarne pióro, bo wygląda! A nie jak pióro złożone z kilku piór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 Jaka forma wtryskowa do korpusu, skoro to jest lakierowany metal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted February 13, 2022 Report Share Posted February 13, 2022 Wyczytałem, że ta kolekcja ma być robiona całościowo we Francji, więc może stąd cena wyższa. Generalnie od tej kolekcji produkcja ma być całkowicie we Francji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts