Jump to content

Zalane w pracy...

Ann_gd

Recommended Posts

Jak na "podręczny" zestaw do pracy to całkiem sporo ;). Ja staram się ograniczać do 5-6 piór zatankowanych jednocześnie a i tak od dłuższego czasu nie udało mi się wypisać całego naboju ani konwerterka.

Ten zielony CdA w Prelude to Vibrant Green czy jakaś starsza edycja?

1 godzinę temu, ArielN napisał:

Ania! Ile szejferów!

Marcin, gdyż kocham je bardzo! a i tak jeszcze kilka leży w etui ;) a te są super! :D

6 minut temu, Markol napisał:

Jak na "podręczny" zestaw do pracy to całkiem sporo ;). Ja staram się ograniczać do 5-6 piór zatankowanych jednocześnie a i tak od dłuższego czasu nie udało mi się wypisać całego naboju ani konwerterka.

Ten zielony CdA w Prelude to Vibrant Green czy jakaś starsza edycja?

CdA ten nowy, chyba Vibrant Green właśnie, mam tylko próbkę. Jest świetny.

4 minuty temu, Ann_gd napisał:

CdA ten nowy, chyba Vibrant Green właśnie, mam tylko próbkę. Jest świetny.

Interesujący kolor, muszę się nim bliżej zainteresować bo dotychczas jakoś mi umknął.

A miałem nie kupować nowych atramentów  :nono:

:eureka: Ale o nowych nabojach w moich postanowieniach niczego nie było...

Edited by Markol

@Markol - i takie założenia to ja rozumiem! :D podążaj tą drogą ;)

@ArielNwszystko mi w nim pasuje, ciężar, gabaryt, chwyt, no wszystko. A stalówka broni się wyłącznie na dobrym papierze - moja poszła pod szlif... Taranis niby identyko, ale niebo a ziemia... Nie wiem, skąd ta różnica, bo Icon z boską stalówką mógłby być naprawdę doskonałą propozycją od Sh.

8 minut temu, Ann_gd napisał:

Taranis niby identyko, ale niebo a ziemia...

Mam wrażenie, że jest to efekt myślenia "zróbmy taniej, sprzedajmy drożej", co niestety dotyczy nie tylko Sheaffera. Cały czas się zastanawiam nad tym Iconem, ale na razie jestem na "raczej nie", no chyba że jakaś superprzecena będzie. Poza tym w ofercie dominują F-ki, a ja z tych igiełek trochę wyrosłem.

Markol - wymacaj go sobie na jakimś spotkaniu, PenShow czy co. Ja będę mieć w Katowicach dwa - szlifowany i dziewiczy. Niestety - nawet ta stalowa Taranisa, świeżo kupionego - jest przyjemniejsza. Podzielam opinię leworęcznego, który swojego Icona sprzedał, a Taranisem jest zachwycony, ja też tak to odbieram.

12 godzin temu, Ann_gd napisał:

@ArielNwszystko mi w nim pasuje, ciężar, gabaryt, chwyt, no wszystko. A stalówka broni się wyłącznie na dobrym papierze - moja poszła pod szlif... Taranis niby identyko, ale niebo a ziemia... Nie wiem, skąd ta różnica, bo Icon z boską stalówką mógłby być naprawdę doskonałą propozycją od Sh.

Może kwestia egzemplarza. Dzięki Ania :).