KacperT Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 (edited) Witam, Dołączam moją kolekcję kropeczek i kreseczek, które można sobie dodać do ulubionego papieru na drukarce: https://github.com/kacpertopol/printable_paper/tree/main/printable_paper Nazwy plików można odszyfrować korzystając z klucza: - "single", "double" oznacza odpowiednio stronę A4 w całości lub podzieloną na dwie A5 - "lines", "dots", "linesdots" oznacza odpowiednio papier w linie, papier w kropeczki oraz papier w linie i kropeczki (widziełam kiedyś taki, chyba japoński papier, wydaje mi się, że to ciekawa opcja) - "5mm", "6mm", "college" oznacza odstęp pomiędzy liniami 5mm, 6mm oraz tzw. college ruled - "smallmargin", "mediummargin", "largemargin" oznacza mały, średni oraz duży margines - "light" oznacza jaśniejsze, mniej rzucające się w oczy kropeczki, kreseczki Pliki są utworzone korzystając ze skryptu, oczywiście nie wszystkich próbowałem. Moją obecnie ulubioną wersją jest: "double_linesdots_6mm_smallmargin_light.pdf" Podoba mi się idea kropeczek i kresek naraz. Linie przyjemnie prowadzą pismo a kropeczki przydają się gdy czasem trzeba coś równo narysować. Nadruk jest dość jasny i nie rzuca się w oczy. Edited January 30, 2022 by KacperT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 szablon zwany liniuszkiem znam, a jak nazwać ten kropkowany...? Świetna robota, ja sobie zrobiłam roboczy szablon na "papeterię", żeby listy ładnie równo się pisały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 Kropkowany szablon to będzie kropkuszek. 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 6, 2022 Report Share Posted February 6, 2022 o to to to to! wypróbuję do listów, tylko kupię lepszy papier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts