CzarnyKruk Posted January 13, 2022 Report Share Posted January 13, 2022 Witam Szanowną Społeczność Forum. Piórami piszę od dawna. Trochę ich się już przewinęło w moim życiu. Niestety, w dobie komputerów i wszelkiej maści długopisów, pisanie piórem uchodzi wręcz za jakieś dziwactwo. Ale mimo, że jest długopis, to pióro i tak jest wieczne. Obecnie w mojej "kolekcji" znaleźć można m.in.: Pelikan (nie pamiętam jaka to seria, któryś z mniejszych, kupiony gdy byłem w szkole średniej w Pewexie za dolary), Parker Rialto Greenwich Meridian 20o0'0" - wersja wydana z okazji nowego tysiąclecia, Sailor 1911 (bardzo przyjemnie się nim pisze), jakieś nieokreślonej marki, kupione na olx z tłokowym systemem napełniania (na stalówce tylko napis Iridium Point M - jeszcze go nie używałem), Parker Sonet i jeszcze kilka innych. Ciekawostką jest stare niemieckie pióro Geha-Schulfuller Mit Reservetank - z systemem tzw, "rezerwy" jak w zbiornikach paliwa starych motocykli. To tak pokrótce o moim piórowym hobby, choć może nawet nie hobby, ale po prostu ulubionych przyrządach pisarskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impers Posted January 16, 2022 Report Share Posted January 16, 2022 Witaj! Rozgość się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Złociutki Posted January 19, 2022 Report Share Posted January 19, 2022 Witaj 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 6, 2022 Report Share Posted February 6, 2022 Dobry wieczór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts