KacperT Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 Witam, Przed pandemią miałem w swoim posiadaniu jedno, góra dwa, pióra wieczne i byłem przez wiele lat całkowicie zadowolony z takiej ilości. Teraz mam ponad dziesięć i podobno Pióra Wieczne Forum są doskonałym miejscem aby znaleźć kurację :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 Jeśli ma to być znana kuracja klin-klinem (na kaca), to rzeczywiście dobrze wybrałeś 😀😃😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 Witaj na PWF! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 Witam krajana :-). Ja po kilku latach pobytu na Forum miałem 70 piór... Potem zredukowałem zbiory do ok 40 ograniczając się do vintege'owych. No ale teraz znowu mam około 60... Zatem choroba nieuleczalne i nie ma na nią szczepionki... Witaj więc w gronie zadżumionych. Napisz jakie jest pióro, o którym marzysz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KacperT Posted September 11, 2021 Author Report Share Posted September 11, 2021 3 hours ago, MarcinEck said: Witam krajana :-). Ja po kilku latach pobytu na Forum miałem 70 piór... Potem zredukowałem zbiory do ok 40 ograniczając się do vintege'owych. No ale teraz znowu mam około 60... Zatem choroba nieuleczalne i nie ma na nią szczepionki... Witaj więc w gronie zadżumionych. Napisz jakie jest pióro, o którym marzysz... Witam! Ostatnio po głowie zaczyna mi chodzić Lamy 2000... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 Lama to fajne pióro, ale ja jestem głównie miłośnikiem vintage'owych, głównie Pelikanów, choć ostatnio i co starsze parkery mi się zaczęły podobać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 1 godzinę temu, MarcinEck napisał: Lama to fajne pióro, ale ja jestem głównie miłośnikiem vintage'owych, głównie Pelikanów, choć ostatnio i co starsze parkery mi się zaczęły podobać... Lamy 2000 ma już 55 lat, myślę że co starsze już się łapią w vintage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 9 godzin temu, Rittel napisał: Lamy 2000 ma już 55 lat, myślę że co starsze już się łapią w vintage Zatem ja się załapałem ok 10 lat temu 🙂 Kiedyś ktoś określił co to znaczy "vintage" i stwierdził, że granicą jest własna data urodzenia... Przyjąłem tę definicję, i wobec tego dla każdego vintage znaczy coś indywidualnego... 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heyahero Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 1 godzinę temu, MarcinEck napisał: Zatem ja się załapałem ok 10 lat temu 🙂 Kiedyś ktoś określił co to znaczy "vintage" i stwierdził, że granicą jest własna data urodzenia... Przyjąłem tę definicję, i wobec tego dla każdego vintage znaczy coś indywidualnego... 😉 Pamiętaj, że są jeszcze tzw. youngtimery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts