Jazz_czyta_książki Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Złapałem bakcyl piór wiecznych Pelikana na dobre. Jak łatwo zauwazyć mam teraz problem Pelikan M600 czy Pelikan M800? Nie wiem co wybrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest david1600 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Oba pióra są bardzo dobre, jednak tutaj jest znaczna różnica wagowa, ze względu na części tłoka - 600 plastikowa, 800 - metalowa. Najlepiej będzię jak sam sprawdzisz w sklepie, którym Ci się lepiej pisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traumeel Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Dylemat mam podobny. M600 używa żona, ja pomyślałem o czymś większym, a więc o M800. Parę dni temu, gdy po raz pierwszy wziąłem do ręki M800, okazało się, że jest na prawdę spory. Większy niż się spodziewałem. Co do wagi, to nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Jak dla mnie - jest do przyjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Pelikan M800 ma większą pojemność zbiornika na atrament niż Pelikan M600. Dla mnie to kryterium jest decydujące Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Pelikan M800 jest duuuży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Jazz, jeśli taki laik jak ja może coś dopowiedzieć, to po przymierzaj (jeśli masz możliwość), poczytaj i weź to, co ci bardziej pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Jeżeli większe gabaryty pióra (i wyższa cena) nie są dla Ciebie przeszkodą, to proponuję Pelikana M800. Nie tylko jest lepiej wyważony niż M600, ale też sprawia wrażenie solidniej wykonanego (elementy tłoka wykonane z metalu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts