GranatowyPrawieCzarny Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Noodler's Baystate Blue zna chyba każdy miłośnik atramentów. Jeżeli nie to proponuję kupić i przekonać się co to za drań! Nie dość, że nie da się go zmyć (z czegokolwiek), to jeszcze krążą plotki, że potrafi zeżreć spływak. Jakie są Wasze opinie na BSB? Edited July 12, 2012 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Nie mam tego atramentu, to się nie wypowiem, ale jeżeli pożera spływaki, to nie wiem, czy opłaca się kupować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted July 13, 2012 Author Report Share Posted July 13, 2012 Chodzi o sprawę tajmeniczego zniknięcia spływaka w Lamy, którą na łamach FPN opisał (o ile dobrze pamiętam) Richard Binder. "Żrące" właściwości BSB wywołały lawinę nieprzychylnych komentarzy pod adresem Noodler's Ink Company prowadzonego przez Nathan'a Thardiff'a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Chodzi o sprawę tajmeniczego zniknięcia spływaka w Lamy, którą na łamach FPN opisał (o ile dobrze pamiętam) Richard Binder. "Żrące" właściwości BSB wywołały lawinę nieprzychylnych komentarzy pod adresem Noodler's Ink Company prowadzonego przez Nathan'a Thardiff'a. To chyba nie był spływak w Lamy Safari, tylko okienko podglądu - barwi na niebiesko A co do spływaka, po pewnym czasie okazało się, że nie był to oryginalny spływak od tego pióra - to raz. Dwa, użytkownik pozostawił pióro bez skuwki i mu się trochę zaschło i próbował to wyczyścić samodzielnie... Nasuwa się pytanie, czym próbował usunąć zaschnięty atrament w momencie kiedy okazało się, że woda z mydłem nie skutkują To mi przypomina sytuację kiedy jedna ze studentek chciała umyć stalową szpatułkę w alkoholance (przesycony roztwór KOH w alkoholu etylowym lub izopropylowym), bo biedaczce nie chciało się tego ręcznie zeskrobać, a potem była bardzo zdziwiona że nie jest w stanie znaleźć tej szpatułki w środku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts