Jump to content

Etui - Pen Sleeve

corten

Recommended Posts

Czołem.

W poszukiwaniu następcy dla mojego styranego etui na pióra wpadłem na coś takiego - pen sleeve.

Niestety nie u nas a JuEsEj.. Muszę przyznać, że wybór i generalnie rynek wyrobów ze skóry, piór, akcesoriów do nich jest dużo bardziej rozwinięty niż u nas. Przeszkodą jedynie była wysyłka i czas oczekiwania (ok 1,5 miesiąca). Ale trenowałem parokrotnie wysyłki zza oceanu (czy z zachodniej czy wschodniej półkuli) i nie ma się czego bać:)

Pen Sleeve - robiony na zamówienie (! mogłem wybrać kolor tak zewnątrz jak i w środku oraz szycie jak również nabicie inicjałów. Można też "manewrować" wielkością - po podaniu jakie pióra chcemy nosić) kosztował mnie z wysyłką ok 35 zielonych (samo etui ok 20) więc nienajgorzej (choćby w porównaniu do dostępnych na naszym rynku). Komunikacja ze sprzedającym - bajka. Realizacja - uszycie ok 3 dni. Jak wspomniałem - najdłużej czekałem na paczkę.

Generalnie - jestem megazadowolony. Etui spełnia swoją rolę, jest proste i estetyczne, niecodzienne, cieszy oko. Czekam na nową dostawę skór (mają się pojawić nowe kolory) i będę coś zamawiał dla mojej Drugiej Połówki.

Obiecałem sprzedającemu trochę informacji z naszego podwórka - jak się zapatrujecie na taki rodzaj etui etc. Jeśli macie jakieś opinie odnośnie wizualnej części lub wrażenia (oczywiście też wizualne) - dajcie znać.

Parę mizernych fotek (fotografia nie jest moją mocną stroną) - poniżej

4.jpg

Takie rękawki ostatnio chyba popularne się zrobiły. Możliwość wyboru rozmiaru, koloru i faktury skóry, szycia itp. to fajna sprawa. Sam mam nieco inne, chińskie (10 zł za sztukę), poręczne, praktyczne, z grubej skóry, chwalę je sobie.

3933733300_1615730770.jpg

2273194600_1615730772.jpg

Czasem trochę się bawię w szycie pokrowców ze skóry (pod scyzoryk czy latarkę) i wykonanie czegoś takiego, to koszt prawie zerowy, a umiejętności też nie trzeba mieć wielkich, bo to jeden prosty szew. A radość z samodzielnego wykonania... wiadomo :)

Te chińskie to widzę nie mają nawet wykończonej krawędzie (co zajmuje naprawdę chwilę, kilka ruchów slickerem).

Muszę poszukać swojego radełka i szydła...już wiem co zrobię ;)