yasmin Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Witam Od ok. 3 miesięcy mam piórko Lamy Safari żółte z czarną stalówką. Dziś (brawa za spostrzegawczość ) zauważyłem, że na stalówce nie jest "M" lecz "MK". Co to znaczy? Na stronie producenta takich informacji nie znalazłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpaprocki Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Witam Od ok. 3 miesięcy mam piórko Lamy Safari żółte z czarną stalówką. Dziś (brawa za spostrzegawczość ) zauważyłem, że na stalówce nie jest "M" lecz "MK". Co to znaczy? Na stronie producenta takich informacji nie znalazłem. Cześć MK (K od Kugel) to odmiana stalówki M z końcówka uformowaną bardziej na okrągło. Dzięki temu pióro jest mniej wrażliwe na kąt pochylenia przy pisaniu. W zamyśle jest to stalówka dla osób które uczą się dopiero używać pióra. Miałem Lamy z taka stalówką i dla mnie była mniej wygodna od zwykłej M-ki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Podobne wrażenia z pisania Lamy Safari ze stalówką MK u mnie. Odnosiłem wrażenie, że MK-a jest mniej wygodna niż M-ka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasmin Posted October 6, 2011 Author Report Share Posted October 6, 2011 Dzięki Zmieniał już nie będę bo piórko podarowane a w jednym ludowym przysłowiu jest coś o zębach i koniach W rzeczy samej pewną wrażliwość zauważyłem ale teraz już wiem skąd ona jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts