mzobeniak Posted December 28, 2018 Report Share Posted December 28, 2018 Kończy mi się powoli całkiem przyjemna papeteria znaleziona jednorazowo w sklepie stacjonarnym (raczej się w najbliższym czasie nie powtórzy), więc pytam Was, drodzy pióromaniacy, co polecacie? Szukam czegoś prostego, eleganckiego, chętnie w linie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Możesz drukować na Tomoe River Warto spojrzeć na ofertę pracowni PanBonTon. Niezłym pomysłem jest znalezienie dobrego papieru ksero i drukowanie na nim - masz pełną dowolność Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 12 minut temu, Ziemniaczek napisał: Możesz drukować na Tomoe River Moja drukarka robi z TR harmonijkę, warto wraz z pierwszym testem zarezerwować czas na wyciąganie tego z bebechów. 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alrun Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Dla mnie najlepszym papierem listowym jest Tomoe River. Czasem piszę na gładkim, czasem sobie coś na nim drukuję. Możesz też popatrzeć na Midori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Bardzo ładne i pióroprzyjazne są papeterie Kartos, niestety, nie wiem, czy w linie, ja kupiłam gładkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 (edited) 7 godzin temu, derywat napisał: Moja drukarka robi z TR harmonijkę, warto wraz z pierwszym testem zarezerwować czas na wyciąganie tego z bebechów. 😋 Mnie się wydaje, że chodziło o papier do pisania listów, a nie do ich drukowania ... Edited December 29, 2018 by MarcinEck literówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzobeniak Posted December 29, 2018 Author Report Share Posted December 29, 2018 8 minut temu, MarcinEck napisał: Mnie się wydaje, że chodziło o papier do pisania listów, a nie do ich drukowania ... I słusznie się wydaje. @MarcinEck, masz jakiś ulubiony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alrun Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 3 godziny temu, MarcinEck napisał: Mnie się wydaje, że chodziło o papier do pisania listów, a nie do ich drukowania ... Ziemniaczkowi chyba chodziło o drukowanie tła lub linii. Dostaje ode mnie takie listy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 3 godziny temu, mzobeniak napisał: I słusznie się wydaje. @MarcinEck, masz jakiś ulubiony? 10 minut temu, alrun napisał: Ziemniaczkowi chyba chodziło o drukowanie tła lub linii. Dostaje ode mnie takie listy. Czyli jednak słusznie mi się wydawało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Tak, o drukowanie tego, dzięki czemu będziemy pisać równo (niekoniecznie linie - mogą być równie dobrze krzyżyki ; można także podłożyć liniuszek) oraz np. swojej ulubionej grafiki, podpisu, czegoś,,naszego", autorskiego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marshall Posted December 29, 2018 Report Share Posted December 29, 2018 Temat drukowania już się wyjaśnił, ja tylko wtrącę swoje 0,03 zł, że kwestia tylko dobrania sobie jakiegoś fajnego, ulubionego papieru i druknąć na nim grafikę/tło/linię/kratkę/kropki... Corel Draw, Inkscape, czy nawet zwykły edytor tekstu da radę. Ja już jestem po próbach drukowania liścików do prezentów gwiazdkowych. Da się to zrobić naprawdę fajnie! Kwestia tylko znaleźć jakieś ciekawe, piękne koperty ale z tym już mniejszy problem, bo rynek tym raczej nasycony. 3 hours ago, alrun said: Ziemniaczkowi chyba chodziło o drukowanie tła lub linii. Dostaje ode mnie takie listy. Zazdraszczam Ziemniaczkowi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts