Marshall Posted December 25, 2018 Report Share Posted December 25, 2018 MZ Fajne! Oxford Orange Pads - nie znam się więc się wypowiem... Kupiłem przypadkiem. Wygląda to jak Rhodia, której jeszcze - o zgrozo - w rękach nie miałem. Notatniki Oxford występują w kilku wymiarach, ja nabyłem A5. Papier - Optik Paper, 80g. Fajny, gładki, świetnie się po nim pisze. No nie jestem specem, więc nie będę klepał tu na ten temat wywodów. W każdym razie mi się podoba i będę korzystał. Używa ktoś z Was tych notatników? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martixx Posted December 25, 2018 Report Share Posted December 25, 2018 Ja używam A5 do recenzji i używałam A4 z dziurkami do notatek na studia Bardzo fajne, papier cieńszy niż w zeszytach a nadal dobry - porównywalny do Rhodii albo nawet trochę lepszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isaus Posted December 26, 2018 Report Share Posted December 26, 2018 (edited) A gdzie można takie cudo nabyć w przyzwoitej cenie? Edited December 26, 2018 by Isaus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted December 26, 2018 Report Share Posted December 26, 2018 Widziałem niedawno w makro w dość szerokim zakresie rozmiarów, ale nie pamiętam cen. Sprawdzę następnym razem, czy jeszcze są, za ile i czy są z Chin, czy z Francji (w innym wątku ktoś narzekał na chińskie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marshall Posted December 26, 2018 Author Report Share Posted December 26, 2018 Ja kupowałem na znanym portalu aukcyjnym po 6.99 za sztukę notatnika A5. Na pewno sobie kupię jeszcze kilka i do tego Rhodię, bo tak jak napisałem w łapach nie miałem, a chcę te kropki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted December 26, 2018 Report Share Posted December 26, 2018 Ciekawa pozycja, trzeba poszukać, kupić i wypróbować... Ale widzę, że @Martixx poleca, to mogę kupić w ciemno 😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 Świetny! Miałam mniejszy format, ostatnio jakoś nie mogę na niego trafić, ale jak trafię, to się zaopatrzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 W makro A5 jest za 7,37 zł. A4+ jest tylko z dziurkami do segregatora. Są jeszcze A6, A7 i taki podłużny jak na listę zakupów. Wszystkie w kratkę, wszystkie made in France. Nabyłem A5, papier bez zastrzeżeń, gładki, nie chłonie atramentu, nic nie przebija. Mogę polecić zakup z tego źródła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted December 31, 2018 Report Share Posted December 31, 2018 Czasami te notesy można trafić też w E.Leclerc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_manliness Posted January 2, 2019 Report Share Posted January 2, 2019 Ostatnio udało mi się trafić taki A4 w Empiku a coś ok 12zł. Generalnie to jestem zachwycony tym notatnikiem. Używam go głównie do ćwiczenia kaligrafii i nawet po wylaniu na niego sporej ilości atramentu nie ma żadnego przebijania. Jedyne do czego mogę mieć minimalne zastrzeżenia to podczas pisania pilotem parallel i atramentem Hero Black kratki się odznaczają. Póki co ni zaobserwowałem tego w połączeniu z innymi atramentami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marshall Posted January 2, 2019 Author Report Share Posted January 2, 2019 Aaaa, mój syn młodszy rodzony też odkrył tę przypadłość, atrament chyba niebieski Pelikana ZTCP. - Tata, to pióro Patryka chyba przerywa. Zobacz. A tam jak na Twoim obrazku - tam gdzie linia kratki, tam odbarwione na jasno. Jakby w tych miejscach papier przyjmował mniej atramentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_manliness Posted January 3, 2019 Report Share Posted January 3, 2019 Mam dokładnie takie samo wrażenie, jakby papier mniej przyjmował atrament. Co do ceny w Empiku to trochę się pomyliłem za A4 dałem 20zł, po 12zł jest A5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orka Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Używam 7,5x10,5cm kieszonkowy Oxford. Jest jak najbardziej wporzadku,rozmiar jest idealny do szybkich notatek. Moja radość z posiadania jest tym większa, że taki sam na rozmiar ten format Rhodii,którą kupiłem wraz z etui. Cena takiego rozmiaru Rhodii TO 12zł. Trochę dużo jak na taki kieszonkowy notatnik. Cena Oxford to 3,99. Więc do holder pada Rhodii pasuje kieszonkowiec Oxforda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Mała Rhodia za 12 zł? Przepłaciłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isaus Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Kupiłem za cenę "małej Rhodii". Notatnik Made in France papier przyjemny nic nie przebija. Atramenty pokazują połysk nie strzępią. Całkiem przyjemna opcja. Chociaż moje TWSBI GO ma czasami drobne problemy ze startem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orka Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Wróć. Przepraszam 6,99 z przesyłką 12. Mój błąd i niedopatrzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FranzJoseph Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Gdzie jest nadrukowana linia, papier przyjmuje mniej atramentu z powodu tłustości farby drukowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Tylko niektóre atramenty nie lubią tych linii, ale część z nich tak bardzo, że przerwa się pojawia nawet w cienkiej stalówce. Większość atramentów, którymi pisałem do tej pory w tym notesie, kryła dobrze także na liniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts