konis Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Japońskie piórko do precyzyjnego rysowania, lub dla wielbicieli pisania drobnym maczkiem. Linia kreślona przez taką stalówkę to EEF. Kupiłem dwa takie piórka - czarne i w kolorze burgunda. Oba służą mi do wykonywania precyzyjnych rysunków. Na czarnym zachowała się oryginalna metka. System napełniania to naboje lub konwerter. Muszą być one niestety wyłącznie firmy Platinum. Żadnej innej firmy nie pasują. Znakomita japońska stalówka. Cieniutka i precyzyjna, gładko sunąca po prawie każdym papierze. Części pióra można między sobą zamieniać. Sześciokątne zakończenie skuwki uniemożliwia staczanie się pióra z pochyłych powierzchni. Porównanie z Pelikanem Script. Próbka pisma. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Tyle, że to najbrzydsze pióro do kaligrafii jakie widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Skwerciu, przepraszam najmocniej, ale jak Ty byś człowieku chciał kaligrafować taką stalówką? Chociaż w ofercie są tez chyba ścięte... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Kaligrafii, rysunku, chodzi mi o "ten typ" piór A piórami z odpowiednio cienką stalką można "rysować" litery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Na przykład tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 O, a tu jest ołówek, który mi wpadł w oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Mnie też wpadł w oko, ale z zamiarem podarowania bratu zestawu z różnej grubości grafitami...ale jeden też dla siebie chyba kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts