Akszugor Posted December 3, 2018 Report Share Posted December 3, 2018 Przedstawiam test atramentu Robert Oster Signature Dark Chocolate, który ma przypominać nam kolor czarnej/ciemnej czekolady. Nigdy nie widziałem czekolady w śliwkowym odcieniu. No chyba, że była to nadziewana na którą ktoś usiadł i rozgniótł. Technicznie atrament dobry, pisze się również przyjemnie. Jednak kolor zupełnie do mnie nie przemawia. Spodziewałem się ładnego brązu. Cóż, wizja artystyczna producenta. Szanuję to. Producent: Robert Oster Signature Seria, kolor: Dark Chocolate Pióro: Waterman Hemisphere „F” Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2) Parametry techniczne: Przepływ: dobry Lepkość: dobra Przebijanie: możliwe punktowe Cieniowanie: zauważalne (słabe) Strzępienie: niezauważalne Nasycenie: bardzo dobre Kleks rozmazany stalówką Maźnięcie wacikiem Kreski Odporność na wodę [klasa C] Czas wysychania Kleks na chusteczce higienicznej Chromatografia Próbka tekstu na papierze ksero Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2) Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2) Próbka pisma na karcie Clairefontaine (gramatura 120 g / m2) Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.