Jump to content

Pióro kupione na pokładzi Zeppelina

MarcinEck

Recommended Posts

25 minut temu, MarcinEck napisał:

No nie... mam sporo lat, ale nie aż tyle ☺️

Akurat wiek by tu nie przeszkadzał ;) Widziałem sterowce nad Niemcami. Nadal latają, no może nie takie wielkie  jak Hindenburg, ale zawsze.  Turystyka kwitnie.

23 godziny temu, MarcinEck napisał:

Faktycznie... doczytałem się w necie, ze ktoś reaktywował sterowce i za drobne 200 euro można sobie polatać przez 20 minut zdaje się 😉

To właśnie miałem na myśli. Widziałem kilka lat temu nad Düsseldorfem. Nie był tak okazały jak wspomniany przeze mnie Hindenburg, ale robił wrażenie .

1469969-zeppelin-nt-657-323.jpg

Tu jest notka traktująca o sterowcach nad Francją. Biznes się kręci. Tylko piór wiecznych pewnie nie sprzedają na ich pokładach. Marcinie, mamy okazję rozwinąć interes piórowy :) Ty znasz francuski, ja angielski - damy radę :):)https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/730312,airship-paris-pierwsza-od-lat-komercyjna-linia-sterowcow-we-francji.html

No popatrz. Okazja minęła koło nosa, kilka lat temu bowiem w Krakowie można było sobie wsiąść do balonu na uwięzi i za odpowiednią opłatą popatrzeć z góry na Wawel i Skałkę. Trzeba było wtedy sprzedawać pióra z okolicznościowym napisem 😉

Trzeba chyba kończyć ten wątek, bo się robi mocno "off-topicowy" 😜