KlasycznyWojtek Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Moje uszanowanie! Przymierzam się do zakupu jakiegoś lepszego pióra, aktualnie mam jakiegoś tam Zenitha który był kupiony tylko dla wprawki. Na ten cel chciałem przeznaczyć około 300zł, a moje jedyne wymagania to klasyczny kształt pióra oraz najważniejsze - pióro obowiązkowo musi być zakręcane. Te wymagania spełnia tytułowy Sheaffer ale chciałbym usłyszeć opinię ludzi którzy mieli z nim do czynienia. Warto, nie warto? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 (edited) Cześć! Platinum #3776 Century kupić za granicą. Złota stalówka i te sprawy. Innym ciekawym wyborem może być Pelikan m200 ale również aby zmieścić się w cenie trzeba dokonać zakupu poza krajem. Wspomnianego Sheaffera nie miałem, jednak sekcja wygląda mi na wąską i śliską... Edited September 27, 2018 by Bartosz_T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KlasycznyWojtek Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 Jeszcze myślałem nad Pelikanem M150 bo mi się bardzo podoba, na niemieckim Ebay wychodzi taniej niż w Polsce, a niestety nie dam ponad 400zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Gdyby nie wymóg klasycznego wyglądu to polecił bym świetne pióro jakim jest Pilot Plumix 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KlasycznyWojtek Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 No niestety nie mój typ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abore Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 16 minutes ago, KlasycznyWojtek said: ... myślałem nad Pelikanem M150 bo mi się bardzo podoba, na niemieckim Ebay wychodzi taniej niż w Polsce Skoro niemiecki Amazon sprzedaje tego Pelikana wyraznie ponizej 300 PLN, to troche nie rozumiem dlaczego szukasz na eBay'u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Zerknij na Kaweco Student i Dia2 oraz Waterman Hémisphère (to akurat nie jest zakręcane). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts