derywat Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Skusiłem się na pióro Pelikan Pura w okazyjnej cenie. Wcześniej kupowałem w amazon.de i pakowanie było w miarę przyzwoite. Tym razem jakiś geniusz w magazynie w Poznaniu postanowił wysłać pióro w płaskiej, tekturowej kopercie. Jak się łatwo domyślić poczta dokonała kompresji przesyłki poprzez ściskanie. Pudełko od pióra zniszczone, pióro z drobnym odpryskiem lakieru przy klipsie. Zamiast pióra mam kłopot z odsyłaniem (tym razem zażyczyli sobie do Niemiec). Jakby co, polecam raczej trzymać się z daleka... A szkoda bo pióro mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskar2905 Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 A mogłem w ten temat nie wchodzić...piękne jest 😛. Zachorowałem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 3 minuty temu, oskar2905 napisał: A mogłem w ten temat nie wchodzić...piękne jest 😛. Zachorowałem . Ja już odchorowałem - lakier wygląda na skory do łapania rys i odprysków. Z całą pewnością zwrot zamiast wymiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskar2905 Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 (edited) Sprawdziłeś chociaż chwilę jak się nim pisze? Edited September 27, 2018 by oskar2905 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 28, 2018 Author Report Share Posted September 28, 2018 7 godzin temu, oskar2905 napisał: Sprawdziłeś chociaż chwilę jak się nim pisze? Nie sprawdzałem. Chcę uniknąć problemów ze zwrotem, więć odsyłam takie jak przyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Ja mam również problem z Amazon.de a właściwie z krajem kwitnącej wiśni... okres dostawy pióra minął tydzień temu, dzisiaj dostałem odpowiedź na emaila od sprzedawcy, że z powodu tajfunu w Japoni lotnisko zostało uszkodzone i moje pióro jeszcze nie opuściło wyspy... mam nadzieję, że sobie grzecznie leży w ciepłym magazynie i nic mu się nie stało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted September 28, 2018 Author Report Share Posted September 28, 2018 Od sprzedawców, którzy wysyłają samodzielnie, zawsze dostawałem dobrze zabezpieczone paczki. Tylko dostawy realizowane przez amazon były kiepskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 Dnia 28.09.2018 o 08:06, derywat napisał: Od sprzedawców, którzy wysyłają samodzielnie, zawsze dostawałem dobrze zabezpieczone paczki. Tylko dostawy realizowane przez amazon były kiepskie. Właśnie przeczytałem Twoją smutną bądź co bądź przygodę. Jak to mówią "fajans" z takim pakowaniem. Osobiście jak wysyłam komuś pióro to pakuję w kawałek rurki PCV (takiej do prowadzenia kabla po ścianie). Nigdy się nie zdarzyło, żeby odbiorca się skarżył. Ale trzeba mieć wyobraźnię i coś takiego jak szacunek dla klienta. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 W Amazonie liczą się tylko niskie koszty, więc oszczędza się na wszystkim co możliwe. Jakiś czas temu czytałem biografię Bezosa, w której też poruszono kwestię oszczędzania na wszystkim. Dnia 27.09.2018 o 14:01, derywat napisał: Skusiłem się na pióro Pelikan Pura Jak się to pióro sprawuje, o ile zamówiłeś je ponownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted November 11, 2018 Author Report Share Posted November 11, 2018 4 minuty temu, Pawel. napisał: Jak się to pióro sprawuje, o ile zamówiłeś je ponownie Nie zamówiłem ponownie. Skusiłem się za to na Lamy Aion, które pomimo tylko nieznacznie lepszego pakowania przetrwało transport z amazona bez uszkodzeń (tym razem wysłane było ze Szczecina). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 5 minut temu, derywat napisał: Skusiłem się za to na Lamy Aion To tym bardziej opisz wrażenia z użytkowania, bo już od dawna rozważam jego zakup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Ja zamawialem z amazon.de i przyszło z Wrocka. Też w takim opakowaniu tylko koperta bąbelkowa. Było wszystko ok :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iacobus Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Kiedy przymierzałem się do M805 Stresemanna wiele komentarzy w niemieckim Amazonie było poświęconych właśnie temu, że tak przyzwoite pióro wkładają do lichego kartonika a nie wysyłają w porządnym pudełku. Gdzie indziej z kolei wyczytałem, że Pelikan daje dystrybutorom możliwość wyboru opakowania do niektórych produktów i być może Amazon kupuje hurtem i "oszczędza" na pudełkach. Czy i ile na tym oszczędzą, nie wiadomo, bo pewno zwroty z powodu uszkodzeń się trafiają. Mnie uratował Cult Pens. Cena ta sama i jeszcze butelkę Edelsteina dorzucili. Opakowanie oczywiście porządne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Ja z wysyłki Platinum zakupionego na Amazon.de, wysyłanego z Japonii byłem bardzo zadowolony: twarde pudełko umieszczone było w solidnej kopercie z folii bąbelkowej. Sobie Niemcy nieco polecieli w kulki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted November 21, 2018 Author Report Share Posted November 21, 2018 @Bartosz_T Przesyłki wysyłane bezpośrednio przez sprzedawców też zawsze miałem zapakowane porządnie. Tylko z tymi sprzedawanymi albo obsługiwanymi przez amazon miałem problemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts