Jump to content

Noodler's Golden Brown


Akszugor

Recommended Posts

Przedstawiam test atramentu Noodler’s Golden Brown o bardzo ładnym kolorze starego złota. Bardzo ciekawy kolor. Atramentem bardzo dobrze się pisze. Pióro maślanie płynie po kartce. Wysychanie na dobrym poziomie. Najpiękniejszą rzeczą w przypadku tego atramentu jest jego cieniowanie, które zauważalnej jest już przy stalówce F. Przy szerszych stalówkach oraz bardziej elastycznych (fleksujących) efekty cieniowania mogą być bardziej spektakularne. Bardzo zacny atrament.

Noodler's Golden Brown nazwa

Producent: Noodler’s

Seria, kolor: Golden Brown

Pióro: Waterman Hemisphere „F”

Papier: Image Volume (gramatura 80 g / m2)

 

 

Parametry techniczne:

Przepływ: dobry

Lepkość: dobra

Przebijanie: niezauważalne

Cieniowanie: zauważalne

Strzępienie: niezauważalne

Nasycenie: dobre

Kleks rozmazany stalówką

Noodler's-Golden-Brown-kleks

Maźnięcie wacikiem

Noodler's-Golden-Brown-wacik

Kreski

Noodler's-Golden-Brown-kreski

Odporność na wodę [klasa B]

Noodler's-Golden-Brown-woda

Czas wysychania

Noodler's-Golden-Brown-wysychanie

Kleks na chusteczce higienicznej

Noodler's-Golden-Brown-chromatografia1

Chromatografia

Noodler's-Golden-Brown-chromatografia2

Próbka tekstu na papierze ksero

Noodler's-Golden-Brown-txt

Próbka pisma w zeszycie Oxford A5 (gramatura 90 g / m2)

Noodler's-Golden-Brown-Oxford

Próbka pisma w zeszycie Rhodia No 16 (gramatura 90 g / m2)

Noodler's-Golden-Brown-Rhodia

Paleta odcieni (pobranych z 7 punktów kleksa)

Noodler's Golden Brown paleta barw

 
 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...