kriis88 Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Hej, Pytanie w imieniu członka rodziny. Kupił sobie Pelikana Cognac ze stalówką EF. Piórko nowe ale ciężko było je rozpisać po nabiciu atramentem i chęci spuszczenia dwóch kropel z powrotem do kalamarza to te krople wypluł tą dziurką co ma na środku (Nie wiem jak się nazywa). Wygraliśmy chusteczką i... nie pisze, wyplukalismy w cieplej wodzie nabiliśmy znowu i nic. Trzeci raz to samo i tym razem oczyscilismy stalówkę w taki sposób aby nie przecierać tej dziórki i przecięcia i pisze normalnie. Boje się, ze jak znowu przetrę cała stalówkę to znów coś sie zatka. Macie jakieś pomysły co z nią jest nie tak? No i trochę drapie ale to się nie dziwie bo to EF jest;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Ja bym na początek pomoczył stalówkę ze spływakiem w ciepłej wodzie, oczywiście z umiarem. Sprawdź też, czy skrzydełka stalówki są równo względem siebie (ta kulka na końcu jest przecięta - obie połówki powinny być równe). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriis88 Posted September 13, 2018 Author Report Share Posted September 13, 2018 Teraz jest nabity i startuje od razu, ale pewnie jak przetrę cała stalówkę chusteczka to znowu będzie problem ze startem co do przecięcia, wydaje się równe. Hmm może nie ma się czym niepokoić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Weź na PelikanHub to Ci ktoś obejrzy, zatankuje i rozpisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 (edited) Dokładnie. Weź na Huba. A może to wina jakiegoś suchego atramentu? Mój Pelikan m200 Amethyst z EF pisał dobrze od samego początku. Edited September 13, 2018 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts