akavel Posted September 11, 2018 Report Share Posted September 11, 2018 Witam Was wszystkich! Nie bardzo wiem dlaczego tak się stało, niemniej ostatnio — zupełnie dla mnie niespodziewanie — usłyszałem zew piór wiecznych... i odpowiedziałem na niego. Jestem Wam bardzo wdzięczny za to Forum, które przeglądałem wielokrotnie w poszukiwaniu różnych recenzji, wspierając się również serwisami anglojęzycznymi, gdy próbowałem się zdecydować na pierwsze pióro (tzn. pierwsze — licząc od czasu podstawówki...). Zacząłem kilka tygodni temu od Pilota Kakuno (M), który zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie jakością pisania; byłem mocno zaskoczony na plus także porównaniem z (dość mglistymi co prawda) wspomnieniami z dzieciństwa. Z kolei wczoraj po długim wyczekiwaniu odebrałem w końcu z paczkomatu pióro Kaweco Sport (EF, przezroczysty). Ten z kolei mocno mnie zmieszał i zdezorientował, zarówno korzystnie jak i niekorzystnie, zwłaszcza w zestawieniu z wyobrażeniami, które miałem po czytaniu recenzji. W tej sytuacji pomyślałem, że odważę się zrobić kolejny krok i zarejestrować na Forum, z nadzieją, że będę mógł spróbować zasięgnąć Waszych rad, opinii i przede wszystkim doświadczenia w zrozumieniu zachowania tych piór. A także aby lepiej rozeznać gdzie się kierować dalej w ewentualnych poszukiwaniach, zwłaszcza zanim ew. zdecyduję się na bardziej finansowo ryzykowne zakupy. Postaram się wkrótce napisać trochę bardziej szczegółowego posta z pytaniami, w jakimś adekwatnym "dorosłym" dziale Forum — ale potrzebuję na to jeszcze trochę czasu. Mam nadzieję, że dobrze trafiłem licząc, że moja przyszła prośba o pomoc spotka się tu z życzliwym przyjęciem! Czołem! /Mateusz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted September 11, 2018 Report Share Posted September 11, 2018 Cześć Mateuszu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted September 14, 2018 Report Share Posted September 14, 2018 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 14, 2018 Report Share Posted September 14, 2018 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Cześć! trafiłeś doskonale napisz koniecznie na co się zdecydujesz, przy ,,bardziej ryzykownych zakupach", pamiętaj, że dzisiaj nie zawsze przyjemnośc z pisania wzrasta wraz z ceną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid.w Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 Cześć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted November 10, 2018 Report Share Posted November 10, 2018 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts