jwrzask Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 (edited) Czy ktoś pisał piórem Moonman M2? Noszę się z chęcią zakupu, ale interesuje mnie jakość stalówki. https://www.amazon.de/M2-Transparent-Füllfederhalter-Geschenk-Box-Kalligraphie-Stifte-Business-Stift/dp/B07BT8T5CG Edited September 4, 2018 by jwrzask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intelins Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Tak - mam napełnionego Edelstein Garnet aktualnie. Wygląda fajnie 🙂 A co ważniejsze - pisze też dobrze. Nie przerywa, startuje dobrze. Stalówka F - i to takie raczej japońskie niż europejskie, czyli cieniutko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 (edited) Mi również się podoba czego mocno żałuję Jak pióro się zachowuje przy końcówce atramentu? Mocno leje? PS. Szkoda, że na stalówce pisze iridium point - jakoś mnie to drażni.... Edited September 4, 2018 by Bartosz_T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 33 minuty temu, Bartosz_T napisał: [...] PS. Szkoda, że na stalówce pisze iridium point - jakoś mnie to drażni.... Bartku drogi, jest napisane na stalówce Iridium Point Visvamitra jest także posiadaczem. http://www.piorawieczneforum.pl/search/?q=Moonman M2 Zapytaj go i przejrzyj to, co znalazła wyszukiwarka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted September 5, 2018 Author Report Share Posted September 5, 2018 (edited) 17 godzin temu, Intelins napisał: Tak - mam napełnionego Edelstein Garnet aktualnie. Wygląda fajnie 🙂 A co ważniejsze - pisze też dobrze. Nie przerywa, startuje dobrze. Stalówka F - i to takie raczej japońskie niż europejskie, czyli cieniutko... Bardzo, bardzo dziękuję. To rozwiało wątpliwości Kupione. Edited September 5, 2018 by jwrzask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intelins Posted September 5, 2018 Report Share Posted September 5, 2018 17 godzin temu, Bartosz_T napisał: Mi również się podoba czego mocno żałuję Jak pióro się zachowuje przy końcówce atramentu? Mocno leje? PS. Szkoda, że na stalówce pisze iridium point - jakoś mnie to drażni.... Jeszcze nie dotarłem do końcówki atramentu...jakoś ostatnio dużo nowych piór do mnie trafiło, ponapełniałem...i równomiernie wypisuję. Jeżeli będą problemy - napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 (edited) Taka przygoda: Trzymany w etui, ale leżał kilka godzin w samochodzie - około 10*C, potem w kieszeni - około 36*C. Nic się nie stało, ale niegroźnie wylało do skuwki. Ku przestrodze. Edited October 3, 2018 by Topaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted October 5, 2018 Report Share Posted October 5, 2018 No tak to już bywa z eyedropperami czasem. Mi zdarzyła się taka historia z moim Additive Pen. Tam skuwka nie jest zakręcana ale jest na tyle dobrze uszczelniona (ma dodatkowy oring), że też skończyło się na atramencie w skuwce jedynie. Ale dobrze wiedzieć. W ogóle to fajny ten Moonman. Chyba sobie zamówię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polanicki Posted October 5, 2018 Report Share Posted October 5, 2018 Miałem ochotę go kiedyś brać ale odstrasza mnie ten czerwony pierścień. Jedynka więc bliższa zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alrun Posted October 6, 2018 Report Share Posted October 6, 2018 4 godziny temu, polanicki napisał: Miałem ochotę go kiedyś brać ale odstrasza mnie ten czerwony pierścień. Jedynka więc bliższa zakupu. Mnie też się nie podoba ten pierścień. Swoją drogą ostatnio weszły do obrotu „upgraded Moonman M2”, które mają pierścień i sekcję w danym kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts