_Pióromaniak_ Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 TWSBI GO jest już na półkach Pióromaniaka. Dostępne w dwóch kolorach: Smoke z czarno-szarym korpusem (znany z Vaca Mini) i Sapphire – niebieski. Do wyboru 5 rozmiarów stalówek: EF, F, M, B i stub 1.1 mm. Link do wpisu na blogu: https://www.pioromaniak.pl/twsbi-go/ Do przeczytania, Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 Konstrukcja ciekawa, ale samo pióro to będzie chyba jednorazówka, bo w przypadku uszkodzenia raczej nie ma co marzyć o jego naprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 A mi się absolutnie nie podoba. Rozumiem odpowiedź TWSBI na ofertę szkolnych piór innych marek, ale... nie kupię. Czekam za to na 580ALR Co do uszkodzeń: drugi raz mam pęknięcie na sekcji TWSBI Eco... Na szczęście (zapewne jeszcze) nie wylewa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted August 17, 2018 Author Report Share Posted August 17, 2018 Hej Tomek! ALR dotarło razem z GO. Jest już na stronie sklepu: https://www.pioromaniak.pl/shop/?nowosci=1 Jeśli masz trudności z ECO pisz śmiało do sklepu, w którym je kupiłeś lub bezpośrednio do producenta. TWSBI ma bardzo przyjazną politykę radzenia sobie z nietypowymi sytuacjami. Do przeczytania, Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 O.o, nie zauważyłem, bo szukałem pod kategorią TWSBI tak jakoś... Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted August 17, 2018 Author Report Share Posted August 17, 2018 Nie ma za co . Jeśli szukałeś wcześniej, to mogłeś jeszcze nie widzieć ALR. Dodaliśmy je dosłownie kilka chwil temu. Do przeczytania, Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel. Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 5 godzin temu, Ziemniaczek napisał: Co do uszkodzeń: drugi raz mam pęknięcie na sekcji TWSBI Eco Zdaje się, że to dość popularna usterka w tym modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmechu Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 Niestety, w moim Eco już dwa razy pękło przy stalówce. Raz bez powodu, ale może od używania. Drugi raz samo z siebie, pióro leżało ok pół roku praktycznie nieużywane i pęknięcie. Dałem kropelkę kleju i pęknięcie już nie brudzi, ale niestety feler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 No niestety, nie jest to coś niespotykanego, a wręcz zwykłego, by nie powiedzieć normalnego. W 580AL(R) nie ma na szczęście tego problemu, bo nie ma plastiku na sekcji. Komuś coś się stało z 580? Wymienię sobie korpus oczywiście, ale trudno, żebym machnął ręką na coś, co zdarzyło już się 2 razy w ciągu mniej niż roku używania pióra... Martwię się także o przyszłość FC Ambition, bo ta tuleja już mi raz pękła i skuwka najzwyczajniej w świecie nie miała się o co zaczepić - ale to temat na inny wątek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted August 17, 2018 Author Report Share Posted August 17, 2018 (edited) Normalnego raczej nie. Kilka ECO, które posiadam, ma ponad 2 lata i pomimo częstego używania, pęknięć brak. Ziemniaczku, zareklamuj. Dostaniesz nowe pióro lub nowe części. Marcin Edited August 17, 2018 by Pioromaniak.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts