Wielebny Posted May 30, 2018 Report Share Posted May 30, 2018 Czy ktoś z szanownego forum jest w stanie powiedzieć jaka jest stalówka na załączonym zdjęciu. Czy to italic? Broad? Bo na OB mi nie wygląda. Dane jakie posiadam: - Koncówka irydowa ma szerokość 1mm - Pióro to Montblanc 121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted May 30, 2018 Report Share Posted May 30, 2018 mnie to wygląda po prostu na B... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted May 31, 2018 Report Share Posted May 31, 2018 Zwykłe B, bo nie jest ścięta w żadną stronę. Nikt raczej jej nie piłował, bo widać, za jest wszystko równe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p71 Posted May 31, 2018 Report Share Posted May 31, 2018 To może być B – u mnie (MB 220) jest bardzo podobna stalówka, tyle że matowa i innej próby. Wygląda jak na fotce (podziałka na linijce jest milimetrowa). Stalówka daje nieco zróżnicowany ślad, dlatego poprzednio napisałem że jest „stubowata”, ale to nie jest typowy italic – ona nie jest płaska, ziarno widziane z boku jest obłe. Poniżej ślad stalówki na niechłonnym (oxford, z lewej) i chłonnym papierze (ksero, z prawej). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielebny Posted June 1, 2018 Author Report Share Posted June 1, 2018 Bardzo wszystkim dziękuje za informacje Niestety ja strasznie brzydko piszę dlatego też szukam czegoś OB, OBB może OM aby "oszukać" oko patrząc na moje gryzmoły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts