Pursat Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Wymieniony w tytule KWZ Azure #5 zachwyca mnie nasyceniem koloru i świetnie spływa, ale ten zapach! Czy ktoś jeszcze doświadczył tego zapierającego zapachu KWZ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Zapierającego w sensie złego czy dech w piersiach - świetnego? No pachnie apteką nooo... Ale to fajny zapach. Przy kwiecistych kolorach powoduje, że chciałoby się zjeść atrament Ps. Galusowe nie pachną inaczej niż zwykłe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 Niestety z trudem znoszę ten zapach. Dobrze zrozumiałem, że to jest atrament galusowy? Sklep ani etykieta nic o tym nie wziankują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Nie, nie jest Galusowy Po prostu informuję na wypadek innych opinii Chyba nigdy nie wąchałeś Sailorów - to już czasami jest wyzwanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 Mam dwie butle Sailorów Jentle ink, ale są ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Hmmm... Zielona Herbata śmierdzi jak nie wiem... Nad Blue-blackiem można nieźle zasnąć od zapachu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicponka Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 a co to za partia atramentu? Zanim KWZ weszły do polskiej regularnej dystrubucji w sklepach, zapach atramentów był zdecydowanie bardziej apteczny, ale od mniej więcej września 2016 zapach wszystkich standardowych atramentów jest bardziej słodkawy i z tego co czytamy po forach to większość użytkowników nawet ten zapach lubi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Przyznam się, że lubię od czasu do czasu powąchać sobie stalówkę pióra, którym piszę i w którym mam Spacer nad Wisłą Taka słabość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 54 minutes ago, Nicponka said: a co to za partia atramentu? Nie mam pojęcia, kupiłem ostatnią butelkę z https://www.bureaudirect.co.uk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 U góry na opanowaniu powinieneś mieć datę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 20, 2018 Author Report Share Posted April 20, 2018 Nie ma żadnego opakowania, przysłali flakon owinięty foliami - stretchem i bąbęlkową. Biorę na wiarę, że to uroda trudych początków i muszę zdobyć nowszy wypust, bo przy tym oddychać ciężko. Kolor itp. szalenie mi sie podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicponka Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 3 minuty temu, Pursat napisał: Nie ma żadnego opakowania, przysłali flakon owinięty foliami - stretchem i bąbęlkową. Biorę na wiarę, że to uroda trudych początków i muszę zdobyć nowszy wypust, bo przy tym oddychać ciężko. Kolor itp. szalenie mi sie podobają. a kto przysłał i jak wygląda butelka i etykieta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicponka Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 @Pursat przepraszam, nie zauważyłam wcześniejszej wypowiedzi. Jeśli mowa o Bureau Direct to faktycznie jest wysoka szansa, że to jeszcze coś ze starszych zapasów, bo z nimi dość dawno zaczęliśmy współpracę, natomiast nie podoba mi się to, że wysłali Ci atrament bez pudełka, bo to dość poważne naruszenie z ich strony Napisz proszę nam reklamację oficjalną przez formularz kontaktowy na stronie i podaj nam koniecznie datę zamówienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
depeszka Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Mam ten atrament i zapach jest bardzo fajny, więc to na bank muszą być starsze zapasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 21, 2018 Report Share Posted April 21, 2018 Trochę brak profesjonalizmu jak bez opakowania. No co, pies na zjadł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 21, 2018 Author Report Share Posted April 21, 2018 To ma to coś wspólnego z tym, że to była ostatnia butelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted April 21, 2018 Report Share Posted April 21, 2018 Może to jest atrament ze starszej edycji i wtedy nie mieli jeszcze kartoników? Sam nie wiem czy one w tych białych kartonach od samego początku były sprzedawane... Codo zapachu to oje KWZ pachną raczej pięknie i słodko. Rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 27, 2018 Author Report Share Posted April 27, 2018 Przyszedl dzis do mnie KWZ Baltic memories i jego zapach nie ma nic wspolnego z tym dziwnym odorem opisanego flakonu Azur. Zdaje sie, ze to dopiero jest nowa seria, o ktorej piszecie. Zatem moge przyjac, ze capiaca flaszka wbrew korespondencji z KWZ pochodzi ze starej, albo stoi za nia jakas niejasna historia, ktorej nikt procz mnie nikt nie jest chetny wyjasnic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 27, 2018 Author Report Share Posted April 27, 2018 Post scriptum: tym razem mam pudelko i nawet kartke pocztowa z motywem jak na flaszce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Dnia 20.04.2018 o 21:07, Ziemniaczek napisał: Chyba nigdy nie wąchałeś Sailorów - to już czasami jest wyzwanie Sailorów i ja nie miałem okazji, ale Hero... to dopiero daje Dnia 20.04.2018 o 21:27, Nicponka napisał: [...]od mniej więcej września 2016 zapach wszystkich standardowych atramentów jest bardziej słodkawy i z tego co czytamy po forach to większość użytkowników nawet ten zapach lubi Potwierdzę tylko, są intrygujące, ale i przyjemne Słodko-apteczne, a i z jeden ma w sobie wanilię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Hero to ujdzie! Sailor to naprawdę wyzwanie. Blue-black szczególnie Da się przyzwyczaić za to. Noodlers Baystate Blue śmierdzi jak opętany farbą malarską do ścian. I atrament z KZG na ten tydzień również nieźle daje. Znam ten zapach z chemii, jakiś odczynnik tak pachnie. Pytanie który? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Tegotygodniowy u mnie nie ma prawie zapachu... Te delikatne nutki są wprawdzie porównywalne z jakimś rozpuszczalnikiem garażowym, bądź przychodzi mi na myśl albo jakiś kwas(siarkowy,) bądź perhydrol/30% wersja wody utlenionej, bądź coś z nadmanganianem potasu... nie pomnę jednak co, bo ostatni raz z tymi rzeczami miałem doczynienia na początku dekady...(właśnie do mnie trafiło ile to już czasu upłynęło...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted October 23, 2018 Report Share Posted October 23, 2018 (edited) Mam dwa KWZ: miodowy i bordowy (chyba #1), oba pachną. Nieco aptecznie, nieco czekoladowo, miodowo; słodko. Mnie się podobają - i zapachy, i atramenty. Edited October 23, 2018 by tom_ek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts