Wiewi0r Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 (edited) Powrót po długim nie byciu W telegraficznym skrócie, bo w pracy. W piątek 13. dotarł do mnie Platinum Plaisir 05. Niestety nie pisał równo, przerywał, nie startował po nocy od razu, w przeciwieństwie do preppy. Przeszczep spływaka ze stalówką z preppy problemu nie rozwiązał. Reklamacja niestety prawdopodobnie odpada, bo w tak zwanym międzyczasie parę godzin temu... stoczył się z biurka owocując pękniętym splywakiem, urwany sam koniec pod stalówką. Usiłować słać do serwisu Platinum, czy po prostu podmienić sekcję z preppy? Edited April 17, 2018 by Wiewi0r Literówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopikSH Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 Aż sprawdziłem, sekcja z Preppy pasuje do Plaisir, myślałem że tylko spływak ze stalówką. Skoro tak jest to dlaczego jej nie przenieść z Preppy? Dzięki Twojemu nieszczęściu właśnie stunigowałem swoje pióro, teraz mam Plaisir z czerwonym spływakiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 Propo Plasira (tym samym Preppy) - nie piszą Wam te pióra stanowczo za sucho? Mnie tym nie pisze się przyjemnie... Stosowałem parę różnych atramentów, w tym serio lejące Ochre (Diamine) i WM Serenity Blue. Każde tak ma? Mam 0,3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkyfingers Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 Hmmm... Ostatni sprawiłem sobie Preppy 0.5 i nie sprawia żadnych problemów- atrament spływa prawidłowo. Teraz zamierzam kupić 0.3, albo nawet 0.2, zobaczę jak będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derywat Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 Mam 0,3 i 0,5 mokre, 0,5 trochę bardziej suche ale znośne, oraz 0,2 też trochę suche, które muszę trzymać stalówką w dół, żeby ładnie startowało. Zdecydowanie najprzyjemniejsze jest to mokre 0,5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopikSH Posted April 17, 2018 Report Share Posted April 17, 2018 U mnie: 0,2 EF - sucho, jeśli nie leżało płasko to czasem przerywa 2 z 3 F (0,3) idealnie, jedno było jakieś felerne jak zacząłem grzebać to zepsułem do reszty - trudno powiedzieć czy wina pióra czy mojej niecierpliwości 0,5 trafiła mi się wręcz mokra stalówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiewi0r Posted April 17, 2018 Author Report Share Posted April 17, 2018 (edited) Nie jestem koneserem, linia cienka i niezbyt mokra linia w pracy to to czego mi potrzeba. Używałem 05 - rzeczony felerny egzemplarz, 03 i 02. z 02 i 03 nie miałem żadnych problemów z wystartowaniem, 03 spokojnie startowało po kilku miesiącach w szufladzie niestety 02 też kiedyś spadło z biurka... Dlatego do pracy nie będę nigdy brać drogich piór. Zamówię i przełożę sekcję z preppy i będzie dobrze. Mam nadzieje. Topik gratuluję odkrycia Edited April 17, 2018 by Wiewi0r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts