Pursat Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 (edited) Nie mogąc pogodzić się z krytycznie niską jakością fabrycznego wydania kupionego na ebayu indyjskiego pióra Ranga 8 dokonałem jego tuningu. Wymieniłem ręcznie strugany (dosłownie) spływak i najniższych lotów stalówkę Bocka rozmiar 6 na moduł Conklina ze stalówką w tymże samym rozmiarze. Oto wynik: Musiałem w tym celu rozwiercić sekcję, polerować ją też by moduł Conklina siedział ciasno, by nie było przecieków. Efekt wyśmienity. Pisze cudownie! Można używać standardowych konwerterów, ale ja zalałem je jak eye droppera. Edited April 4, 2018 by Pursat Uzupełnienie połknięteej litery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Gratulacje. Wygląda świetnie, więc jeśli jeszcze dobrze pisze, to przeróbka była warta poświęconego czasu. A skądżeś wziął taki moduł? Musiałeś zniszczyć pióro Conklina, czy są gdzieś do zdobycia same "moduły"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted April 4, 2018 Author Report Share Posted April 4, 2018 Zarówno ebay jak i sklepy z piórami w UK pełne są modułów ze stalówkami, takich jak ten jak oraz innych. Np. tytanowego Bocka do Namisu kupiłem tu: www.beaufortink.co.uk Ten moduł pierwotnie kupiłem do pióra Conklina żeby zastąpić F-kę M-ką, ale zmiana atramentu na De Atramentis doprowadziła F-kę Conklina do perfekcji i nadmiarowy moduł postanowiłem wykorzystać żeby w końcu ożywić Rangę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts