Lena Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 A może tak zorganizujemy wreszcie wiosenne spotkanie PWF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Najwyższa pora. Jakieś wymiany przy okazji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Bardzo chętnie, to znaczy spotkanie bardzo chętnie Edited May 6, 2012 by adamon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Chętnie Ustalmy termin. 19.05? 26.05? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) 26-go nie mogę ale 19-go bardzo chętnie Edited May 6, 2012 by adamon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Czyli 26.05 wykluczyliśmy dosyć szybko Komuś nie pasuje 19.05? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 19.05 to bardzo dobry termin. Tylko godzina powinna być ludzka po długim tygodniu. Może 13.00? Cafe Meryk jeszcze istnieje, czy szukamy innej lokalizacji? :-) Mam coś na wymianę :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Póki co brzmi obiecująco. Proponuję wrzucać do tematu (przynajmniej orientacyjne) zdjęcia lub opisy rzeczy do potencjalnego pozbycia się. Potencjalni zainteresowani będą mieli czas do namysłu. Jutro sfotografuję moje "mniej niezbędne" pióra i kawałki piór, jak tylko je pozbieram w jedno miejsce. Edited May 6, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 Ja też spróbuję, choć prawdopodobnie uda się to dopiero w kolejny weekend... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 19 maja to jak na dziśdzień dobry termin. Lena, co masz na wymianę? Tylko wspomnij Wertera - jak cierpiał z braku światła... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Thay, na wymianę mam Parkera 61 i jakieś atramenty oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Czyli - mam szukać Sheafferów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Szukaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Widzę, że nawet więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Dobry pomysł z informacjami o wymianie. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś konkretnej części, niech da mi znać przed spotkaniem. Może będę takową posiadał. Co będę miał na wymianę na inne pióra lub złotówki? (Kawuska) Eternum 1251 Montblanc 146 (kilka wersji) Sailor King of Pen Sheaffer Imperial (kilka wersji) Parker Ellipse Lamy (Safari, Al-Star, Accent Brilliant Black) Pilot Vanishing Point i inne. Niedługo wkleję zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Na razie połowa sukcesu, czyli lista rzeczy, których najbardziej szukam. Postaram się zaraz pstryknąć to, co zamierzam przynieść do ewentualnej utylizacji. Sheaffer Junior (flat-top): złota stalówka podpisana "Junior" (mam złotą Warranted "z epoki" na podmianę). Sheaffer Targa Slim: sekcja z 14K stalówką (ew. wymiana na Gold Electroplated z dopłatą). Sheaffer Imperial (IV-VIII): niebieska/granatowa sekcja z 14K inlaidem (może być bez gwintu/nipla, ale pasująca do wersji TD - plastikowy element z gwintem już mam ). Sheaffer PFM: czarny plastikowy korpus, zielony blind-cap z pozłacaną blaszką, rurka od snorkela. Kanadyjski Parker Duofold Jr. Lucky Curve: pozłacany klips z szerszym ringiem (nie "streamline") albo cap-top z kółeczkiem, stalówka (możliwa wymiana za "strzałkę" od Vacumatica), spływak z nieurwanym Lucky Curve. Kanadyjski Duofold Sr., lata 40.: duża gumka, najlepiej silikon. Conklin Crescent 20P: mała gumka o grubszych ściankach, klips, spływak. Sheaffer Balance Oversize (plunger): klips/czarna skuwka z klipsem, pręt (mój zardzewiał na skwarkę), duża stalówka Feather Touch #8 (mam bez ziarna). Sheaffer Admiral TD: obsadka i spływak o okrągłym przekroju (do stalówki Feather Touch #5). Pelikan M200: skuwka w idealnym stanie (najlepiej w wersji "W. Germany"), spływak, czarny szeroki cap-top. Parker Duofold International: sekcja od wersji nowszej albo korpus i skuwka od starszej (wymiana na odpowiednio odwrotny element ;P) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Dobry pomysł z informacjami o wymianie. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś konkretnej części, niech da mi znać przed spotkaniem. Może będę takową posiadał. Co będę miał na wymianę na inne pióra lub złotówki? (Kawuska) Eternum 1251 Montblanc 146 (kilka wersji) Sailor King of Pen Sheaffer Imperial (kilka wersji) Parker Ellipse Lamy (Safari, Al-Star, Accent Brilliant Black) Pilot Vanishing Point i inne. Niedługo wkleję zdjęcia. Raz, dwa, trzy! Jakby cena nie była zabójcza - za bardzo - to tę Kawuskę Eternum 1251sobie klepię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Nie wiem czy do tego czasu Eternum dotrwa, bo będzie też wystawione w innych mediach Nie ma też o co walczyć. Eternum to wielkie g. O takie: G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Chętnie zrobie 3 podejście do 146 ArielN Masz jakieś z poprzednich lat w dobrym stanie? Ja bym miał na podmianę tylko atramenty: Diamine Florida Blue, Asa Blue, MB Tofee Brown. Chętnie napełniłbym jakimiś innymi niebieskimi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Niestety obecnie nie mam starszego Montblanc 146. Same współczesne wersje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Możesz napisać z jakich lat i czy w miarę dobrym stanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Jasne. Lata 90' i w górę. Stan od NOS po używane w stanie bardzo dobrym. W zasadzie to nawet nie do końca są 146, bo to seria Solitaire. Są nieco większe niż 146. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 mam visconti rembrandt F blak kupione na starym forum, ale mi nie podszedł naboje WM duze - niebieskie i różowe i jeszcze jakies parkery niebieskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts