Didi Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 (edited) Cześć i czołem ! Tak na gorąco, z biegu: wczoraj dotarły do mnie pierwsze zakupy zza wielkiego muru , m.in. pióro Caliarts Ego Transparent. Sprawdziłam, że obecnie jest nawet dostępny na zatoce. Tutaj zdjęcie porównanie z WingS 698. Spływak wygląda na taki sam . Caliarts nie ma jednak tego sprytnego zabezpieczenia pokrętła do napełnienia pióra. Wyraźnie widać, że tak jak WingS jest stylizowany na znany koreański piston filler . Pióro otrzymujemy w metalowym pudełeczku, a jakże wyłożonym zieloną pianką. Do tego klucz do demontażu i dwie zapasowe uszczelki. Porównanie wielkości : Caliarts Ego, Wing Sung 698, Pilot MR, Jinhao 992. A zakupy? Hmm, częściowo udane. No cóż, nie do wszystkiego da się użyć translatora. Nie chciałam pamiętać, że atramentów nie wysyłają drogą lotniczą !!! (Jak pisał PanKleks na sąsiednim forum - trzeba użyć żywego tłumacza, lub napisać wyraźnie na czacie, aby wytargować przesyłkę morską - wtedy jest jakaś szansa). Teraz pozostaje negocjować zwrot nadpłaconej kwoty. Ale nie o tym miał być post. Edited June 8, 2017 by Didi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isaus Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Mam wrażenie, że Caliarts Ego jest znacznie bardziej "inspirowany" TWSBI ECO, pokrętło tłoka i sam mechanizm wyglądają identycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts