Nikaa Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 ROBERT OSTER BLUE SEA błekitna laguna Przed Wami kolejny Osterowy kolor. Przyjemny, wakacyjny, kolor błękitnej laguny, albo morza, po prostu Tak wyobrażam sobie wody otaczające Australię... Kolejny udany australijski atrament. Używam go najdłużej, butelka jeszcze sprzed kosmetycznych zmian. Ciekawy odcień, z nutką turkusu, jak zwykle kolor dobrze nasycony. Cieniowanie oraz lśnienie obecne! (Widać to na kleksie). Czas wysychania względny, na rhodii około 13 sekund, przy 15 sekundach mokra kreska tez już praktycznie sucha. Przepływ dobry. Ale polecam go do mokrych piór - odcień jest wtedy bardzo nasycony. Ma moc, po prostu. A teraz trochę niebieskich zestawień. Niebieskie atramenty nudzą mi się stosunkowo szybko. Ale mam kilka typów do których wracam, Blue Sea jest jednym z nich. Wszystkie poniższe zestawienia wykonane na Clairefointaine. I na koniec jeszcze próbka na Filofaxie i Oxfordzie. Polecam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Super Nikaa Dzięki za reckę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljasinskipl Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Dzięki, zestawienie z innymi rewelacyjne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Brawo @Nikaa ! Pokazałaś dwa piękne kolory - mam na myśli również wczorajszą pomarańczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 Dzięki! Dorzucam jeszcze małe porównanie z Kon Peki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Z tych dwóch, jak dla mnie - Oster. Bez zastanowienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 To Diamine Blue Velvet. Tylko że ciut ładniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 Oj nie, to zupełnie inny odcień niż Diamine Velvet. Blue Sea ma ton turkusowy w sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 Jako facet mam wrodzone spaczone postrzeganie kolorów i generalnie powinienem rozróżniać tylko trzy podstawowe, ale meczy mnie nieco, czy Blue Sea nie jest aby podobny do KWZI Azure #5? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 @NikaaŚwietna recenzja, dziękuję @VojtasK Nie mam tego atramentu, ale u mnie na tablecie wygląda bardziej podobny do KWZ IG Blue 6 niż do Azure. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted May 26, 2017 Author Report Share Posted May 26, 2017 Ja niestety nie mam ani Azure #5 ani IG Blue 6 to nie moge porównać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vermis Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 48 minut temu, Nikaa napisał: Ja niestety nie mam ani Azure #5 ani IG Blue 6 to nie moge porównać Moim zdaniem obydwa KWZ są o wiele bardziej zielone niż ten Blue Sea. Jak tak patrzę to mi przypomina Diamine ASA Blue. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martixx Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Przepiękny jest ten atrament! Trafia na moją listę must have! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts