Kowal1623 Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Witajcie. Szukam zeszytu/ notesu, który bezproblemowo otwiera się całkowicie na danej stronie i pozostaje płaski. Żebym nie musiał "prasować" go najpierw ręką. Znacie jakiś piórolubny? Najlepiej z tych tańszych... Wiem, że Midori takie robi, ale za drogie. Format to ~A5 oraz jakiś paszportowy. Z góry dziękuję, Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicponka Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Też kiedyś chciałam taki zeszyt i dostałam taki ręcznie wykonany przez męża, który kiedyś też takiego potrzebował i stwierdził, że sobie zrobi Z podobnego założenia wyszła Pracownia Zeszytów. Dziewczyna robi wszystkie notesy ręcznie, są bardzo starannie wykonane, papier jest przyjazny dla piór. Można sobie zaprojektować notes pod własne potrzeby, ilość kartek, format, okładka. Pozycja warta uwagi, poznaliśmy ostatnio Pracownię na targach i bardzo nam się spodobała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 @Nicponka Dzięki za odpowiedź! Lubię rzeczy, które są robione "na miarę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Flexible 360 stopni. Genialny pod każdym względem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 19, 2017 Author Report Share Posted April 19, 2017 (edited) @Iux Mógłbyś zarzucić jakimś linkiem? Nie wiem dokładnie o jaki chodzi Zastanawiam się też nad Midori Dainel, piękny notes i chyba dobrze się otwiera. Edited April 19, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prumar Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Na pewno dobrze się otwiera, sprawdziłem przed chwileczką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 http://m.ceneo.pl/49344050#tab=click_scroll Jakosc super. I na sto procent spełnia wymagania elastyczności ;-)) Ten Dainel też super ale zupełnie inna półka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 20, 2017 Author Report Share Posted April 20, 2017 (edited) @Iux Właśnie czegoś takiego szukałem, dzięki! Na M Dainel też się chyba skuszę, ale potrzebowałem czegoś tańszego do mojej okładki. Aa, to b5, muszę zmierzyć, czy będzie pasował. Edit. B5 nie wejdzie do mojej okładki, ale fajny zeszyt... Edited April 20, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 @Kowal1623 A tak mnie coś tknęło, że jednak o formacie wspominałeś ;-)) Przepraszam, jestem tak zachwycony tymi zeszytami, a wygodne ułożenie pod ręką jest dla mnie tak ważne, że zupełnie zapominam o drobiazgach w rodzaju format ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted April 20, 2017 Author Report Share Posted April 20, 2017 (edited) @IuxNie no, fajny jest. Może go kupię, tylko mam okładkę skórzaną A5. Tak, czy inaczej dzięki za pomysł. Edited April 20, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 13 godzin temu, Iux napisał: Flexible 360 stopni. Genialny pod każdym względem. Ooo! To propozycja również i dla mnie Jak jeszcze napiszesz, że papier dobrze radzi sobie z piórem, to nie będę się zastanawiał ! Format B5 akurat ni nie przeszkadza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Radzi sobie świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 Przyszły do mnie kilka dni temu, ale dopiero dzisiaj miałem okazję sprawdzić jak te 360-tki się sprawują z róznymi atramentami i różnymi stalówkami (w tym z visconti uważanym ogólnie za raczej mokro piszące). Rewelacja ! @Iux dzięki . Jedno zastrzeżenie, nie tyle do papieru, ale co jakości zadruku - zdarzają się strony, na których nadruk kratki wyglądą tak, jakby sie w maszynie farba drukarska kończyła - siatka jest co najmniej o połowę bledsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 A jakiej toto jest firmy właściwie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 rodzimy producent z Łodzi, a kupiłem akurat tu: https://ksiegarnia-edukacyjna.pl/product-pol-11604-Brulion-Flexible-Colors-Fluo-360-kratka-B5-96-kartek-Ziemia-Obiecana.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 Dzięki. Chyba poproszę kogoś, żeby mi to kupił. Jeśli zaś chodzi o kratkę, to ja właśnie lubię, jak jest delikatna. Jeśli to nie jest wielki problem, to czy mógłbym prosić o zdjęcie strony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 @Kleks -- na tej stronie, na fotkach masz zwinięty zeszyt i widać kratkę, nie powiedział bym że jest delikatna ot taka średnia, -- mnie interesuje jaka jest gramatura papieru w tym zeszycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 proszę bardzo i wspomniana różnica w jakości druku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 8 minut temu, YAMAHAL napisał: mnie interesuje jaka jest gramatura papieru w tym zeszycie. 80g/m2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 40 minut temu, marecki napisał: 80g/m2 Dzięki marecki co do różnicy druku to jest spora, za taką cenę nie powinno się to zdarzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 Dziękuję za zdjęcia. Mnie się podoba Co do gramatury, to wspominałem kiedyś o zeszytach Silvine, które mają 75 gsm, a pomimo to nie przebijają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts