elwis Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów! Jestem miłośnikiem pięknych, starych rzeczy, solidnie zbudowanych, w czasach kiedy ksiegowi mieli g**ucio do gadania, a liczyła się jakość. Dlatego zamiast kina domowego posiadam zestaw Pioneera z początku lat 90-tych, słucham vinyli, zbieram stare zegarki mechaniczne, piszę starymi piórami, zbieram stary sprzęt Unitry ale na szczęście żonę mam 4 lata młodszą Pozdrawiam z miasta Księżnej Daisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Ja tam mam Technicsa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwis Posted March 29, 2017 Author Report Share Posted March 29, 2017 2 minuty temu, Kleks napisał: Ja tam mam Technicsa Chwal się Ja mam: Piec A-701R Tuner F-550RDS Korektor GR-777 Magnetofon CT-S610 CD PD-S801 ale patefon Unitra GS-464 z wkładką MF-105 Kolumny JPW 910ML mają już 20 wiosen. Miałem kino domowe Yamahy 7:1 z dobrej średniej półki i stary Pioneer wciągnął je nosem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Siemandero, companiero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmechu Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 ZRK RM-222, cały czas na chodzie, i niesamowity urok KSU z kaset na tym sprzęcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 (edited) No dobra. Wzmacniacz Technics SU-VZ220, magnetofon RS-B605 i tuner Cambridge T500. A najlepsze z tego są kolumny Sony E30, które też mają ze trzydzieści lat, ale dają radę, że ludziom szczęki i uszy opadają. No i cooo? Edited March 29, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwis Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 9 godzin temu, Kleks napisał: No dobra. Wzmacniacz Technics SU-VZ220, magnetofon RS-B605 i tuner Cambridge T500. A najlepsze z tego są kolumny Sony E30, które też mają ze trzydzieści lat, ale dają radę, że ludziom szczęki i uszy opadają. No i cooo? Ten licznik na LED-ach w RS to mi się zawsze podobał Kolumny to prawdziwe cacka - gratuluję!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Dziękuję, też jestem z nich dumny Jak to fajnie, że jeszcze są ludzie, którzy wiedzą, co to dobry sprzęt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwis Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 22 godziny temu, zmechu napisał: ZRK RM-222, cały czas na chodzie, i niesamowity urok KSU z kaset na tym sprzęcie... Znam te klimaty - ja na moim ZRK RB-3200 zdzieram Defekt Muzgó i stare T-Love Szkoda, że mi się limit zdjęć skończył, bo wrzuciłbym fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Witaj, nie ma to jak klasyka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Witaj Ja ze staroci to mam tylko siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 (edited) To hał old ar ju? Jesteś starszy ode mnie o raptem dychę. A ja już się czuje, jak toruński piernik, który wisiał na ścianie tak długo, że stwardniał na kamień Edited April 1, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 (edited) Dnia 29.03.2017 o 21:55, elwis napisał: Miałem kino domowe Yamahy 7:1 z dobrej średniej półki i stary Pioneer wciągnął je nosem Witaj elwis, ... no proszę. To mamy podobne odczucia. Zestaw Technicsa: amplituner SA-EX510, odtwarzacz cd SL-PG580A, magnetofon RS-AZ6, do tego podpięte dwa zestawy głośników - Quadral oraz stary Altus 120 Mam też zestaw Yamahy (nie pamietam symboli, a teraz jestem poza domem i nie mam jak sprawdzić), to wprawdzie amplituner + odtwarzacz cd/dvd z kategorii kino domowe, jednak w przypadku odsłuchu płyt cd to technics bije to to na głowę. Podłączenie cd technicsa do amplitunera yamahy nieco poprawia wrażenia ale i taka konfiguracja nie jest w stanie zbliżyć się do technicsa w układzie "rodzinnym". Edited April 1, 2017 by marecki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Tak Was sobie, audiofili, czytam i naszło mnie rozżalenie, że do elektronicznych pianin Yamahy nie montuje się starszych przetwarzaczy sygnału typu Technicsa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 kto wie, może kiedyś, wszystko przed nami . I nie jestem audiofilem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Hejka✒?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 A, to przepraszam. Ale obraźliwie tego nie pisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 (edited) Ani mi to głowy nie przyszło Lepiej niech się @elwis odezwie jak tam reanimacja Sheaffera przebiega... Pacjent żyje? Edited April 2, 2017 by marecki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Wasza ostatnia wymiana zdań, jako żywo, przypomniała mi scenę z filmu Alternatywy 4, jak żona pana Kotka powiedziała, że - Profesor nie chciał oddać klucza, ale w końcu powiedział, że skoro jesteśmy substytutkami... A pan Kotek na to - Nie, no! Na moją żonę substytutka? Ja mu chyba dam w mordę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Szczęśliwie nikt nikomu w mordę nie dał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwis Posted April 3, 2017 Author Report Share Posted April 3, 2017 23 godziny temu, marecki napisał: Ani mi to głowy nie przyszło Lepiej niech się @elwis odezwie jak tam reanimacja Sheaffera przebiega... Pacjent żyje? Ave! Na razie Sheaffera nie dotykałem, bo szlajałem się na delegacji, a w domu mam remont - w związku z powyższym moja szanowna żona jest "ciut" wyczulona na punkcie straty czasu w postaci moich hobby - jednak w ciągu 2-3 dni chwycę się za piórko i wrzucę zdjęcia Co do sprzętu audio, to nie mogę o sobie powiedzieć "audiofil" bo jestem za cieńki "w uszach" ale po prostu lubię dobre brzmienie generowane przez starą elektronikę zasilaną solidnym trafem Z tersztą to samo mam z autami - lubię stare sześciocylindrowe jednostki no i V8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwis Posted April 3, 2017 Author Report Share Posted April 3, 2017 Tak z innej beczki - jak się kasuje załączniki? Bo kończy mi się miejsce na pliki. Czy jest jakieś FAQ forumowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Zdjęcia najlepiej umieszczać na zewnętrznych stronach typu imageshack czy inne ifotosy po czym wstawiać grafikę przez URL (po prawej stronie w okienku edytora tekstu jest rozwijana lista "Wstaw inne multimedia"). Wtedy omijasz problem limitu miejsca na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Elwis, czyżbyś był fanem amerykańskich aut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts