RRR Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 (edited) Cześć, wpadł mi w ręce staruszek, który był nieużywany od lat. Po rozłożeniu pióra oryginalna guma dosłownie wysypała się ze środka. W związku z tym szukam zbiorniczka pasujący do tego modelu - może być dłuższy, przytnę. Φ- 6,5 mm, dł. ok. 9 cm. Znalazłem na ebayu, ale sama wysyłka jest kilkukrotnie droższa od gumki Pozdrawiam RRR Edited March 21, 2017 by RRR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Z jego opisu wynika, że takie woreczki ciężko dostać. Warto zapytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Niektórzy mówią, że trzeba kupić Herba, popsuć go i użyć woreczek z jego wnętrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek159 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 2 godziny temu, VojtasK napisał: Niektórzy mówią, że trzeba kupić Herba, popsuć go i użyć woreczek z jego wnętrza. Można i tak zrobić, ale woreczek jest bardzo mały. Za mały na większość starych piór, przez co dźwignia nie działa zbyt poprawnie - tak się dzieje w moim Mabie Toddzie, że należy gumkę ściskać palcami żeby nabrać realną ilość atramentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted March 21, 2017 Author Report Share Posted March 21, 2017 Potwierdzam, wyciągnąłem gumkę z jakiegoś starego grata, ale jest bardzo mała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts