Mariux Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Na początku serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów, miłośników wiecznych piór. W dzisiejszych czasach pisanie piórem budzi u niektórych ludzi zdziwienie, śmiech, uważają to za przeżytek, a nawet za eksatrawagancję, dlatego czytając to forum cieszę się że jest tyle ludzi, którzy czerpią przyjemność z pisania piórem Sam swoją przygodę z piórem, poza oczywiście epizodem ze szkoły podstawowej, zacząłem w maju 2008 r. Moim pierwszym był Parker Frontier rozmiar M, bardzo fajne i wdzięczne pióro jak na początek przygody. W chwili obecnej najczęściej piszę Pelikanem M200 rozmiar F i jestem z niego bardzo zadowolony, używam atramentu Diamine Twilight. Samo uczestnictwo na forum mnie cieszy, a co dopiero wymiana doświadczeń z nowymi i starymi piórami, atramentami PIÓRA GÓRĄ, długopisy do szuflady !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Cześć. I Ty tak dajesz radę z jednym zaledwie atramentem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariux Posted March 14, 2017 Author Report Share Posted March 14, 2017 Tak, na tą chwilę obecną piszę tylko Diamine Twilight, właśnie mi się nudzi i przymierzam się do zakupu koloru niebieskiego, ale jeszcze nie wiem jaki. Oczywiście w szufladzie mam atramenty inne jak np. Pelikan 4001. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Hej! Ho! ? Witaj! @Fiamat Czekaj, czekaj - skoro odkrył już Diaminy - jest na dobrej drodze, by całkowicie się pogrążyć... Zwykle zaczyna się od jednego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Nie masz zupełnie żadnych wytycznych odnośnie barwy tego niebieskiego atramentu? Daj choć niewielkie wskazówki a pomożemy. @VojtasK, fakt. Przy palecie barw Diamine, cóż... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariux Posted March 14, 2017 Author Report Share Posted March 14, 2017 Chciałbym coś w stylu Diamine Majestic Blue, ale nie upieram się przy tej marce. Ostatnio oglądałem w necie Pilot Iroshizuku Kon-Peki i chętnie bym go spróbował. Nie wiem jestem niezdecydowany.... Diamine mają dobrą cenę dlatego tak chętnie ludzie po nie sięgają, ja też je lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 To fakt. Ja ostatnio mam chrapkę na jakiś jasny niebieski typu błękit lub cyjan. Brakuje mi takiego odcienia w kolekcji a przecież to klasyka. Kon-Peki dobra rzecz, choć dobrych niebieskich atramentów jest zatrzęsienie w niższym przedziale cenowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Witamy Popatrz na Azure 4 lub 5 od KWZ Ink. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 @Kowal1623, dzięki. Bałem się wymieniać te atramenty, żeby nie wyjść na monotematycznego w kwestii niebieskich. Teraz mogę za to bezpiecznie podpisać się pod Twoją sugestią. Azure rządzą! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 @FiamatOłjeee! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Witaj Marius. Masz rację, pióra to czerpanie przyjemności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariux Posted March 15, 2017 Author Report Share Posted March 15, 2017 Wezmę pod uwagę zakup KWZ Ink Azure, wygląda świetnie zwłaszcza nr 4. Muszę wypróbować, dzięki za radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 (edited) Jak już padło słowo "Diamine", to dziwię się, że nikt nie powiedział ani słowa o Blue Velvet. Wstydźcie się! Edited March 15, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 @Kleks Czekaliśmy na Ciebie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Hehe... Wzruszenie odebrało mi mowę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Dnia Tue Mar 14 2017 o 08:47, Fiamat napisał: Cześć. I Ty tak dajesz radę z jednym zaledwie atramentem? Ja też. Piszę tylko Montblanc Royal Blue. W najbliższym czasie czeka mnie zmiana tzn. z niebieskiego na czarny, egzamin musi być na czarno-to będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Poza tym Hejka nowy forumowiczu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts