Caterinka465 Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Witam, rozglądając się za nowym piórem wpadł mi w oko Pilot Calavier stalówka F i M. Czy ktoś może powiedzieć więcej o tym piórze, jak pisze itp? Obecnie podsiadam Lamy Safari EF, ale obecnie jak dla mnie pisze trochę za grubo i potrzebuje czegoś cieniej piszącego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahda404 Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Piórka nie mam ale z tego co widzę, raczej nie pisze cieniej niż EF z Safari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
refal Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Chyba, że obecne ef nie pisze tak jak powinno… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted March 13, 2017 Author Report Share Posted March 13, 2017 Może nie pisać dokładnie tak jak powinna, bo niestety raz pióro zaliczyło drobny upadek, ale nie spadło na stalówkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted March 13, 2017 Author Report Share Posted March 13, 2017 Ale po nieszczęśliwym drobnym wypadku wszystko wyglądało normalnie, nie było widać uszkodzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
refal Posted March 13, 2017 Report Share Posted March 13, 2017 Raczej chodziło mi o to, że niektóre ef-ki od lamy fabrycznie nie trzymały podanej grubości, a przynajmniej pamiętam takie opinie na forum. Nie masz innych piór do porównania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caterinka465 Posted March 21, 2017 Author Report Share Posted March 21, 2017 Mogę porównać do Hero 443 i Sailora z stalówką F, ale nie mogę wstawić zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts