musicman Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Cześć wszystkim, szukam pióra z tłokiem, dobrą stalówką, nie rzucające się w oczy, niezbyt duże i niezbyt drogie, z możliwością wygodnego pisania ze skuwką. Szukam "prostego" ale dobrze piszącego pióra do pisania w pracy. Dużo czasu spędzam w terenie na budowie i szkoda jest mi moich "podstawowych" piór. Mam dosyć długopisu, w związku z tym czas na zmienę. Wstępnie padło na Lamy 2000. Jednak mam pytanie do właścicieli tego pióra... Na filmach na YT widać, że wystarczy lekko obrócić pióro, żeby przestało pisać. Zakres obrotu pod którym pisze jest stosunkowo nieduży. Jak to wygląda w praktyce, macie z tym problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Witam. Lamy 2000 jest bardzo dobre. Niestety nie posiadam tego pióra, więc nie pomogę. Co do propozycji piór, to może jakieś TWSBI ewentualnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 TWSBI raczej nie, bo ze skuwką załozoną na korpus trudno jest pisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi206 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Pelikan m205 lub 200. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Mam to pióro, polecam bez zastanowienia. Co do pisania stalówką pod kątem, na boki, to nie odbiega od innych stalówek, pisze prawidłowo. Może tylko przy większym wychyleniu kreska staje się cieńsza. Pisze też w odwróconej pozycji. Ale na budowę... to polecam Kaweco Al-sport z konwerterem. Lamy jest za... szlachetne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted February 7, 2017 Author Report Share Posted February 7, 2017 Temat do zamknięcia. Lamy już dołączyło do pozostałej gromadki. Problem z tym pisaniem pod kątem - jakbym nie obejrzał to bym nie wymyślił :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 To gratuluję, 5 minut od mojej rekomendacji, już w gromadce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Temat do zamknięcia. Lamy już dołączyło do pozostałej gromadki. Problem z tym pisaniem pod kątem - jakbym nie obejrzał to bym nie wymyślił :). Gratuluję :). Lamy 2000 sprawia sporo frajdy z użytkowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts