DomeN Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 Dzień dobry, pacjent to Sheaffer Sentinel Deluxe Thin Model z systemem Touchdown. Konieczna jest wymiana gumki na atrament, ponieważ obecna trochę sparciała. Poratuje ktoś informacją, gdzie zaopatrzę się w nową gumkę oraz żywicę do jej zaklejenia? Dziękuję za informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 Najpierw musisz stwierdzić jaki rozmiar gumki potrzebujesz, może będziesz miał szczęście wziąć zamiennik od jakiegoś chińczyka. Szelak nie zawsze jest potrzebny- ja w swoim balansie założyłem gumkę bez niego, bo nie miałem, i po roku stwierdzam, że jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 Według informacji z internetu powinien to być zbiorniczek No15 o długości 52.4mm. Sama procedura wymiany wydaje się prosta, jednak nie mam zielonego pojęcia gdzie mógłbym dostać te zbiorniczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted February 1, 2017 Report Share Posted February 1, 2017 poszukaj w jakimś chińczyku, popytaj u pendoktorów(ale to chyba na sąsiednim forum), ewentualnie na ebayu, z tym, że tam to dość drogo. Ważny tylko numer. Długość sobie dopasujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts