Kowal1623 Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Witajcie. Przyszedł do mnie właśnie MB 252. Jest moim zdaniem w bardzo dobrym stanie, jednak podczas płukania zauważyłem za tłoczkiem wodę. To oznacza raczej jakąś nieszczelność... Jeszcze nie napełniałem go atramentem. Jest jakiś sposób na pozbycie się tej wody? Nie mam możliwości rozkręcenia. Pewnie tylko serwis... A tu po zakręceniu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Może to nie jest woda, tylko np. silikon... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Nie mam pojęcia. Nie zwróciłem uwagi, czy to było zanim wziąłem się za płukanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 (edited) Cóż, może zaryzykuj z odrobiną jakiegoś superdelikatnego atramentu typu W-man Florda Blue (czy tam Serenity Blue, zawsze się mylę, która nazwa jest tą obecną). Jeśli Ci przejdzie na drugą stronę tłoczka, to sprawa jasna a nawet wtedy krzywdy nie powinno piórku zrobić szczególnie, jeśli tam już zalega woda. Tylko lepiej niech ktoś mądrzejszy ode mnie skomentuje, czy to nie jest aby poroniony pomysł. Edited January 25, 2017 by Fiamat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Zatankowałem Visconti black (zanim przeczytałem Twój komentarz) i ta woda zabarwiła się na czarno. Czyli jest nieszczelne. Poza tym pisze strasznie sucho i trochę skrobie (może przez niedostatek atramentu). Mamy tu na forum jakiegoś dobrego specjalistę? Mam możliwość odesłać je do sprzedawcy, ale piórko jest w dość dobrym stanie wizualnym, wolałbym je naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 W związku z tym, że to OF, chyba znalazłem odpowiedni kąt i pisze się o niebo lepiej, jednak kreska wciąż wygląda bardziej na XF (co mi nie przeszkadza, taki chciałem kupić, poprostu nie było) i jest dość sucha, ale to wyreguluję odpowiednim atramentem. Pozostaje tylko kwestia nieszczelności... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 A spróbuj tutaj. Kolega chwalił się, że pracował w serwisie MB Jeżeli będzie ktoś miał problem z MB proszę pisać na priv w miarę możliwości naprawię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Dzięki. Napiszę. Chociaż kolega za bardzo aktywny na tym forum nie był. Nie wiem, czy wysłałbym w ciemno swoje pióro do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
refal Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Proponuję, żebyś napisał na sąsiednim forum. Jest tam kilka aktywnych osób, które mogą pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Dzięki @refal, faktycznie tutaj coś posucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Posłałem Ci PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts